Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Papričky pálivé / foto: shutterstock

Koření, které vás zbaví přebytečných kilogramů

Zhubnout nějaké to kilo se hodí nejen po Vánocích. Štíhlou postavu zaručí samozřejmě pravidelný pohyb a zdravá strava. Ovšem o koření se zde moc nemluví. Které z nich vám pomůže dosáhnout vysněné štíhlé postavy?

Určité druhy koření vám pomohou zhubnout přebytečná kila. Dokáží totiž zrychlit metabolismus, upravit zažívání, snížit hladinu cholesterolu v krvi nebo zabránit ukládání tuků.

Skořice

Typické zimní a vánoční koření je zázrakem pro naše zdraví. Skořice má příznivý vliv na funkci mozku, pomáhá v těle ničit plísně, viry a bakterie. Také je přírodní antibiotikum a silný antioxidant. Obsahuje vlákninu a celou řadu minerálů a vitaminů. Pravidelná konzumace skořice může přispět k odbourávání tuku, zrychlení metabolismu a stabilizaci hladiny cukru v krvi. Nezapomínejte ale, že skořice nesvede zázraky, a proto nezanevřete na pravidelný pohyb.

Hřebíček

Hřebíček je plný antioxidantů. Přispívá tak k dobrému trávení a tvorbě trávicích enzymů. Dále působí antisepticky a analgeticky. Pro hubnutí a detoxikaci organismu je vhodné hřebíček kombinovat se lněným semínkem. Hřebíček také pomáhá při nadýmání, zlepšuje činnost střev a upravuje zažívání.

Černý kmín

Jako lék je černý kmín označován v Asii a na Středním východě. A na lidské zdraví má skutečně blahodárné účinky – snižuje krevní tlak i hladinu cukru v krvi, posiluje imunitní systém, pomáhá při problémech s dýchacími cestami, ledvinami, játry i se srdcem. A díky všem těmto účinkům může být černý kmín i pomocníkem při redukci hmotnosti.

Zázvor

Zázvor je známým lékem na chřipku a nachlazení. Díky obsahu látky zvané gingerol však také zrychluje metabolismus, a tak se hodí do redukčního jídelníčku. Kromě toho má zázvor protizánětlivé účinky, zmírňuje bolest svalů a působí jako prevence vzniku rakoviny.

Kurkuma

Bylo zjištěno, že kurkuma dokáže zabránit rozvoji rakoviny. Působí protizánětlivě, a tak pomáhá například při nachlazení, ale i akné. Kurkuma je koření bohaté na antioxidanty, které mimo jiné ovlivňují metabolismus tuků, což při hubnutí oceníte.

Chilli

Chilli přispívá k dobrému trávení a urychlení metabolismu. Odborné výzkumy dokazují, že chilli dokáže spalovat tuky a mírnit chuť k jídlu. A to jistě ocení každý, kdo chce zhubnout nějaké to kilo.

Hořčičné semínko

Hořčičné semínko se často využívá například v řecké kuchyni. Toto koření má schopnost optimalizovat hladinu cholesterolu v krvi a zrychlovat metabolismus. Zkuste tedy hořčičné semínko zařadit do jídelníčku.

Koření, které vás zbaví přebytečných kilogramů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!