Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
rohože ilustrační obrázek / foto: shutterstok

Rohože: Nenápadná, ale důležitá součást interiéru i exteriéru

Vnitřní i venkovní prostory každého objektu by měly být především designově povedené a funkční. Často se řeší hlavně nejrůznější stavební činnosti a výbava.

Zapomíná se přitom na zdánlivě drobné věci, které jsou hodně důležité, ale přitom stojí minimální finanční částky. Typickým příkladem mohou být rohože. Jsou zdánlivě nenápadné, nicméně velmi efektivně dokážou dotvořit celkový vzhled jakékoli místnosti. Navíc mají svou neoddiskutovatelnou funkci. Jaké typy rohoži si tedy v domácnosti najdou své místo?

Klasika v předsíni

V první řadě je zapotřebí upozornit na standardní interiérové rohože, jež se nejčastěji kladou ke vstupním dveřím z vnitřní strany. Po vstupu návštěvník nejen zjistí, že dům je útulný, ale otře si své boty a nenanosí špínu z jejich podrážek dovnitř. Tyto vstupní čisticí rohože jsou typické vcelku nízkým vlasem a vlastním designem. Barevně se vyplatí volit variace dokonale korespondující s interiérem a vybavením předsíně.

Pevné venkovní rohože

Obejít se bez venkovní rohože pravděpodobně nelze. Právě na ní utkví největší porce hrubých nečistot. I z toho důvodu se často pořizují gumové rohože, které mají jednu velkou výhodu. Jsou jednoduše a rychle omyvatelné. Za několik málo vteřin z nich při vystavení silnému proudu vody okape bláto i s vodou a vypadají jako nové.

A co specifické druhy rohoží?

Zapomenout nelze ani na další variace rohoží. Je jich opravdu hodně, všechny jsou specifické a plní si svou individuální roli. Začít bychom měli průmyslovými rohožemi určenými spíše do zatíženějších provozů. Pokud máte doma bazén, pak jistě oceníte moderní bazénové rohože schopné odolat vlhkosti. A co takové speciální protiúnavové rohože? Právě ony mohou poskytnout tolik potřebný komfort a úlevu unaveným nohám. Ať hledáte jakékoli modely, podívejte se na vmbal.cz a jistě si vyberete.

K tomuto článku není otevřena diskuze