Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lék proti padání vlasů / foto: shutterstock

Několik tipů jak zastavit padání vlasů

Stojíte u zrcadla, češete se a najednou zjistíte, že máte ve své hrsti kopu vypadaných vlasů? Mrzuté. Člověku se z takové situace udělá hodně smutno. Určitě ale není třeba věšet hlavu.

Spousta lidí má totiž podobný problém, který rozhodně není neřešitelný. My se v následujících řádcích zaměříme především na příčiny padání vlasů a také na to, jakými způsoby lze situaci velmi efektivně řešit. Existuje hned několik účinných alternativ, tak proč je nevyzkoušet?

Stres, nemoci, léky a strava…

Přesně tyto čtyři zmiňované faktory stojí za nadměrným vypadáváním vlasů. Všechny je možné do jisté míry snížit, anebo eliminovat či změnit. Začít můžeme u stresu. Vyhnout se mu je nikdy složité, nicméně konflikty je možné řešit asertivně a v klidu. Pokud jste nemocní a berete specifické léky, musíte se na vypadávání vlasového porostu bohužel připravit. Jedná se kupříkladu o obtíže se štítnou žlázou anebo jiná onemocnění. V neposlední řadě se vyplatí obohatit jídelníček o mnohé vitamíny a minerální látky. Hodně důležité je především železo.    

Vhodný šampón jako základ úspěchu

Efektivní podpora růstu vlasů tkví hlavně ve využívání speciálního šampónu, který obsahuje spousty různých výživných potřebných látek. Naší tipem je přípravek Hairfor2, jehož základem jsou přírodní vlákna. Obsahuje nejen specifický protein podílející se na podpoře růstu vlasů. Optimální je kombinace šampónu ještě s kondicionéry a různými jinými podpůrnými preparáty.

Pitný režim a masáže

Ke správnému růstu vlasy potřebují také dostatečné množství tekutin. Jinými slovy, každý den by se mělo vypít zhruba 2 litry vody za den. Nejedná se sice o metodu, jak zastavit padání vlasů, nicméně pravidelný pitný režim pomůže. Máte-li spolehlivého kadeřníka, jistě vám nabídne také masáže. Ty pokožku zvláční a pomohou jí se uvolnit. 

Několik tipů jak zastavit padání vlasů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!