Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Alopecie - nebezpečí pro vlasy / foto: shutterstock

Jaké jsou příčiny alopecie?

Pátrat po příčinách je poměrně náročné, poněvadž doposud nebyly přesně stanoveny. Nejčastěji se uvádí samozřejmě stres.

Hodně důležitou úlohu ale hrají stoprocentně také dědičné faktory. Pozor je zapotřebí dát i na volbu nevhodných potravin, jež mohou podněcovat padání vlasů. Určitě je zapotřebí zapojilo jídelníčku ovoce i zeleninu. Rozhodně nezapomeňte na pitný režim.   

Hlavní druhy alopecie

Určitě je třeba rozlišovat také formy alopecie. My je postupně uvedeme.

Alopecie areata

Alopecie areata, jak se tato nemoc odborně nazývá, má poměrně neznámé příčiny. Vědci na konkrétní ještě nepřišli,

nicméně uvádí se, že imunitní systém z různých důvodů útočí na vlasové folikuly. Nejčastěji se jako o spouštěči hovoří o stresu. Léčba je u ní poměrně problematická. Optimální volbou jsou zahušťovače vlasů.   

Trakční alopecie

Za jejím vznikem stojí nadměrné opakující se fyzické úsilí. Projevuje se především u lidí s dlouhými vlasy. Ty je zapotřebí nevázat do copů, vrkočů a jiných forem. Poté by mělo vypadávání ustat.

Totální alopecie

Alopecia totalis je v podstatě synonymní výraz pro úplné vypadání vlasů na hlavě. Bohužel se jedná o nejvíce frekventovanou podobu vypadávání vlasů. Bohužel je neléčitelná. Ano, pomoct mohou různé oblíbené vitamíny na vlasy, nicméně většinou dokážou pouze do jisté míry zmírnit průběh vypadávání vlasového porostu. 

Jaké jsou příčiny alopecie?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!