Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
umělecké kovářství ilustrační obrázek / foto: shutterstok

Zamilujte se do uměleckého kovářství

Kovářství má v ČR dlouhodobou historii, jeho výrobky nikdy neomrzí. Tyto umělecké předměty vás zaujmou nejen svou originalitou, ale též kovářským umem, který jim vdechne duši.

Co všechno umí kovářství Mittner

Historie kovářství Mittner sahá do roku 1990, kdy se započaly vytvářet originální výrobky. Jak o sobě majitelé říkají, kovářství není práce, ale celý jejich život. A to se promítá do kovaného umění v podobě plotů, nářadí, světel, nábytku a skulptur. Umělecký kovář firmy Mittner nepostrádá zápal a nadšení pro věc, je velmi zručný, profesionální a práci odvádí velmi kvalitně.

Jak už bylo řečeno, kované ploty, brány, zábradlí, mříže do oken, postele, grily, svícny a cokoliv dalšího, co vás napadne, není pro uměleckého kováře problém. Navíc je kovářství Mittner držitelem certifikátu uděleného Národním památkovým ústavem. Toto osvědčení bylo uděleno na základě absolvování vzdělávacího programu „Řemeslná obnova historických staveb".

Exteriér domu

Dům obklopený kovanými doplňky vypadá velmi osobitě. Kované brány neplní pouze ochranný účel, nýbrž jsou též zajímavým estetickým prvkem. Zároveň je možné vyjít vstříc vašemu požadavku ohledně elektricky ovládané brány. V tomto případě se firma postará o návrh, realizaci a montáž. Kovanou bránu je nejvhodnější doplnit kovaným plotem, který je skutečně investicí do budoucnosti. V jeho prospěch hovoří téměř nulová údržba a fakt, že vzhled plotu se postupem let nijak nemění.

Toužíte po těchto kovaných předmětech, ale bohužel nemáte konkrétní představu, jaký tvar a velikost by byl k vašemu domu ideální? Nevadí. Umělecké kovářství vám zhotoví návrh přesně na míru dle vašich požadavků, nebo vám navrhne to nejlepší řešení pro váš dům.

Interiérové prvky

Kovaná zábradlí se stanou dominantou schodišť, teras a balkonů, kterou nikdo nepřehlédne. Styl kování je vždy přizpůsoben celkové atmosféře domu. Proto nemusíte mít obavy, že ve vašem interiéru bude kované zábradlí působit nepatřičně.

Mezi nejoblíbenější kovaný nábytek patří postele, stolky a židle. Při jejich zhotovení jsou používány různé techniky kování a povrchové úpravy. Velice efektně vypadá zajímavá kombinace s dalšími materiály, jako jsou dřevo, sklo a kámen.

Chcete vědět více?

Zaujalo vás toto umění natolik, že byste se chtěli o tomto řemesle dozvědět více informací? Nebo byste měli zájem vidět ukázkové kovářské výrobky na vlastní oči? Pak navštivte podnikovou prodejnu, ve které jsou vystaveny vybrané produkty, a také jsou k dostání knihy s kovářskou tematikou. V každém případě zde naleznete velké množství motivace, pro jaký výrobek a design se rozhodnout. Navíc jsou jednotlivé předměty pravidelně obměňovány, abyste zde při každé vaší návštěvě vždy našli něco nového.

K tomuto článku není otevřena diskuze