Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
dětský pokoj ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Moderní nábytek do dětského pokoje splní ty nejtajnější sny vašich ratolestí

Vybíráte-li nábytek do dětského pokoje, zamyslete se nad tím, pro koho bude určen, aby vašemu dítěti vydržel co nejdéle.

Jiné kousky nábytku jsou vhodné pro malé děti a předškoláky, co budou skákat radostí z pohádkových obrázků a motivů oblíbených akčních hrdinů či princezen. Starší děti zase více ocení studentský pracovní stůl a židle v čistém jednoduchém stylu se zajímavými barevnými detaily. Sestavy nábytku jsou v nabídkách prodejců k zakoupení jako sety nebo si můžete jednotlivé dřevěné komponenty pořídit zvlášť.

Postele, postýlky a kolébky pro nejmenší děti

Před narozením miminka je zapotřebí vybrat kvalitní postýlku či kolébku, ta usnadní start do nového života a díky nábytku z nezávadného materiálu si bude moci novorozenec pořádně odpočinout, a nabrat tak síly na svůj další růst a vývoj. Ve dvou až třech letech je čas na postel větších rozměrů, jelikož v této době začíná být dětská postýlka příliš stísněná. Nejmenší bytosti budou naprosto unešené z pohádkových postýlek. Holky budou snít v posteli v podobě kočáru pro princezny či v terénním autě růžové barvy, pro kluky je jasnou volbou postel auto. Ta se skládá z dřevěného rámu, rozkládacího laťkového roštu a plastových dílů s malbou automobilu. Už záleží jen na nich, zda dají přednost hasičskému autu, závodnímu sporťáku nebo formuli.

Praktický a zábavný nábytek pro školáky a studenty

Už se vstupem do první třídy je nutné doplnit stávající nábytek také o psací stůl. Ten je možný vybrat samostatně, ale rodiče nejčastěji řeší celý nový design pokoje pro větší děti, který bude růst s nimi a vydrží jim delší dobu. V této době navíc nastává čas na klasickou velikost postele, ta může být i patrová. Hravější děti ji mohou mít doplněnou o skluzavku a další doplňky, které jdou časem odstranit, a není nutné za pár let opět řešit nový dětský nábytek. Psací stoly by měly mít dostatek šuplíků pro sešity, bločky, pastelky, fixy a další pomůcky. Starší školáci na stole nejen píší a malují, ale také surfují na internetu na počítači, notebooku nebo tabletu, proto zvažte velikost pracovní plochy předem. Rovněž kancelářská židle by měla být pohodlná a nesmí způsobovat bolest zad. Motivujte dítě, aby se pravidelně při práci u stolu protahovalo a věnovalo se i jiným činnostem.

K tomuto článku není otevřena diskuze