Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kapitán lodi / foto: shutterstock

Staňte se kapitánem a proplouvejte nevšedními zážitky!

Hoďte starosti za hlavu, pusťte si vítr do vlasů a zažijte pocit volnosti, který nabízí dovolená na vodě.

Netradiční nápad na dovolenou

Všichni známe styl dovolené, kdy se ubytujeme na jednom místě a každý den přecházíme z apartmánu či hotelu na pláž. Večer následuje procházka do městečka a další den probíhá stejně. Z takového pobytu si sice přivezete pěkné opálení, avšak kvalitních zážitků pomálu. Pokud se vám takový způsob trávení dovolené již zajídá a chcete zkusit něco nového, nabízí se možnost zvolit dovolenou s motorovým člunem. Jako ideální destinaci lze doporučit blízké Chorvatsko, které má opravdu co nabídnout. Kouzelné pláže, které budete mít sami pro sebe, divoké útesy, tajemné jeskyně - při vaší plavbě poznáte rozmanitá místa a prožijete nejedno dobrodružství.

Zkušenosti a potřebné doklady

Nemusíte se obávat, pokud nemáte předchozí zkušenosti s plavbou či řízením motorového člunu. Kvalitní půjčovna motorových člunů vám nabídne takový člun, na který nepotřebujete žádné zkoušky ani žádný průkaz. Plavit se můžete všude, kde to plavební mapa povoluje. Ani v Chorvatsku nepotřebujte žádné průkazy, povolení a ani mořskou známku. S ovládáním motorového člunu si také nemusíte dělat starosti. Jde o poměrně jednoduchou záležitost, navíc půjčovna člunů vás před plavbou proškolí a poskytne potřebné informace, jak se člunem manipulovat.

Zahraniční i tuzemská dovolená

Chorvatské pobřeží je sice na dovolenou s motorovým člunem vyhlášené díky své rozmanité členitosti, avšak pokud se vám zrovna nechce cestovat do zahraničí a se ptáte se, kam s člunem v ČR, možností se nabízí také mnoho. Častým cílem bývají přehrady Slapy, Orlík, dále řeka Vltava či Labe. S motorovým člunem můžete plout jednoduše všude, kde to stav hladiny a sjízdnost řek dovolí, stačí se jen informovat na povolené úseky pro plavbu se spalovacími motory u Státní plavební správy.

Staňte se kapitánem a proplouvejte nevšedními zážitky!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!