Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dveře / foto: Shutterstock

Chcete si pořídit správné nové dveře?

Dveře nejsou artikl, který byste si pořizovali každý měsíc. O to víc je nutné přemýšlet o jejich konstrukci. Aby dlouho vydržely a zároveň plnily svou funkci.

Možná vás překvapí, kolik designů dveří na trhu objevíte. Ale vás by nejvíce měla zajímat jejich kvalita. Jak sedí ve futrech, jestli jsou bezpečné nebo dobře izolují. Neshánějte obyčejné sektorové dveře. Zaplatíte sice o něco víc, ale za perfektní výrobek, s kterým budete spokojeni na dlouhá léta.

Co zkoumat při nákupu dveří?

Záleží na povaze dveří, které sháníte. Jiné parametry budou u vnitřních a vnějších prostor. Vstupní dveře musí být bezpečné. Design tedy pro chvíli nechte stranou. Hlavní je bezpečnost, potažmo izolace. Až v druhé řadě řešte barvu, styl nebo třeba skleněnou výplň. Vybrat můžete plastové, dřevěné, nebo třeba hliníkové dveře. Pokud nejste odborníkem, objednejte si konzultaci. Technik přímo na místě obhlédne situaci, pomůže s výběrem a poradí, jaký materiál zvolit, to samé platí pro dveřní kování. Je zdarma a ulehčí vám spoustu rozhodování.

Oceníte individuální přístup

Každý dům nebo byt je jiný. A některé dveře, potažmo okna, se k nim prostě nehodí. Hledejte firmu, která k vám bude mít osobní a férový přístup a důsledně provede měření i montáž. Neřekli byste, kolik problémů vám může způsobit špatná manipulace. Pokud sháníte balkonové dveře, měly by odpovídat stylu oken, měly by být jednoduše ovladatelné, bezpečné a pohodlné. Je to také prostor, kterým hodně uniká teplo, domluvte se na možnostech izolace. Firma vám poptávané dveře zaměří a zhodnotí, zda jste vybrali správně.

Dveře vybírejte podle prostoru

Přemýšlejte nejen o designu, ale hlavně o funkci dveří. Máte malý byt? Možná by stálo za to uvažovat nad zašupovacími dveřmi. Šetří místo, působí velmi elegantně a zvětšují prostor. I v tomto případě si můžete vybrat různorodý design. Efektně vypadají celoskleněné dveře. To samé platí pro velkoformátové prosklené vstupy na terasu.

K tomuto článku není otevřena diskuze