Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Studium / foto: Shutterstock

Jaké programy MBA můžete studovat na Ústavu práva a právní vědy?

MBA studium je ve velké míře vyhledáváno vedoucími pracovníky i těmi, kdo se na vedoucí pozic chystají.

Absolventi MBA programů si na teoretické i praktické úrovni osvojí vše potřebné pro úspěšné působení na manažerských postech. Kromě členů středního nebo vrcholového managementu je ale MBA studium vhodné i pro podnikatele, vedoucí pracovníky ve státní správě apod. Nabídka MBA programů Ústavu práva a právní vědy je dostatečně široká na to, aby vhodný kurz splňující všechny potřeby a požadavky nalezl každý bez ohledu na obor, ve kterém se pracovně realizuje. Studium je koncipováno tak, aby nenarušilo pracovní život posluchače a ve velké míře je v jeho rámci dbáno na praktický přístup k jednotlivým problémům. Jaké konkrétní programy lze tedy studovat?

Management a řízení z obecného pohledu

Zájemci o zdokonalení svých schopností v oblasti managementu obecně si mohou vybírat z programů, které se zaměřují na řízení jako takové, bez oborové specializace. Mezi takové patří např. program MBA Leadership, který se zaměřuje na získávání schopností nezbytných pro výkon funkce vrcholového manažera. Na vrcholový management se z trochu jiného pohledu dívá i program MBA Strategický management. Obecné využití mají i studijní programy Psychologie managementu, Řízení lidských zdrojů či Public relations a marketing

Programy s oborovou specializací

V portfoliu studijních programů jsou i takové, které jsou specificky cílené na konkrétní obor. Studovat tak lze mimo jiné např. Management ve zdravotnictví, Management ve školství, specializaci na trh s nemovitostmi v podobě programu MBA Real Estate či Management ve veřejné správě. Zmínit lze i studijní programy Management obchodu, Finanční poradenství a pojišťovnictví nebo Commercial Law. Pro podnikatele je vhodný program Finanční management podnikání a pro všechny, kdo se pohybují v mezinárodním obchodním prostředí potom program Mezinárodní vztahy a evropská studia. Ústav práva a právní vědy nabízí i MBA program v anglickém jazyce, konkrétně program Business Development.

Přínosy studia

Jak již bylo naznačeno, úspěšné zakončení MBA studia zvýší cenu absolventa na pracovním trhu i zájem současných a potenciálních zaměstnavatelů. Konkurenční výhoda, kterou pracovníkovi MBA studium dává, spočívá v osvojení řídících dovedností a schopností, které jsou v průběhu studia testovány řadou praktických cvičení, realizací modelových a případových studií a v neposlední řadě při zpracovávání závěrečné práce. Studium některého z MBA programů na Ústavu práva a právní vědy je ideálním krokem pro další profesní a kariérní růst. Ať již máte o oboru, ve kterém se chcete v budoucnu realizovat, jasno nebo hledáte spíše obecné rozšíření svých manažerských dovedností, na výběr máte celou řadu programů.

K tomuto článku není otevřena diskuze