Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chalupa Památka / foto: www.chalupapamatka.cz

Žďárské vrchy jsou ideálním místem pro letní dovolenou

V České republice se nachází spousta krásných míst, která stojí za návštěvu. Dokonce se najdou i oblasti, jež mnohé turisty lákají v letním období mnohem více než nějaké přímořské destinace.

Jednou z názorných ukázek jsou Ždárské vrchy rozprostírající se ve stejnojmenné chráněné krajinné oblasti. Právě Žďárské vrchy jsou považovány za ráj čisté a člověkem nedotčené přírody.

Okolo Žďáru nad Sázavou, jenž je považován za srdce dané krajiny, se nachází nespočetné množství historických pamětihodností a přírodních krás. Velice navštěvovaný je poutní kostel svatého Jana Nepomuckého stojící na Zelené hoře. Dokonce ho najdete i na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Za zmínku bezpochyby stojí ještě skanzen Betlém Hlinsko anebo zříceniny Zubštejn a Dalečín.

Kde se ubytovat?

Jestliže hledáte ubytovací zařízení s ojedinělou atmosférou, po všech stránkách vás uspokojí neobyčejná chalupa ukrytá v Daňkovicích. Chalupa je obklopena nádhernými kopci a údolími Ždárských vrchů. Jakmile do objektu vstoupíte, vtáhne vás neopakovatelná atmosféra. Pokud tedy hledáte ubytování Vysočina, zvolte nevšední sběrnici s hliněnými omítkami a prkennou podlahou. Součástí její kuchyně je tradiční pec, kde si upečete domácí chléb. Hlady tedy neumřete.

Okolí nabízí celou řadu aktivit. Vydat se můžete jen někam na procházku, nebo sednout na kolo a projet hluboké lesy a nedaleké vesnice křížem krážem.

Do chalupy Památka se budete rádi vracet

Chalupa Památka, mnohdy označována jako chalupa Ždárské vrchy, nabízí devět lůžek a dvě přistýlky. Do světnice se tedy vleze bez problémů 15 osob, neboť ještě jsou k dispozici rozkládací sedačky a kamna. Kdo by si nechtěl vyzkoušet, jak se kdysi spávalo za kamny.

Přímo na stránkách chalupy najdete i kalendář, v němž jsou vyznačené obsazené a volné termíny.

K tomuto článku není otevřena diskuze