Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Svatba / foto: Shutterstock

Svatba trochu prakticky

V ten krásný okamžik, kdy se s partnerem rozhodnete vzít, nemyslíte na nic jiného než na úžasný svatební den a ještě báječnější budoucí společný život.

S radostí zveřejňujete na sociálních sítích fotografie vaší ruky ozdobené zásnubním prstenem a oznamujete tu velkolepou zprávu. Samotná svatba ale přináší i mnoho zařizování, starostí a především velký výdaj peněz. Abyste nemuseli dalších několik let splácet půjčku na svatební den, jděte na to chytře.

Upusťte od klasických svatebních oznámení

Jednou z věcí, která se vás nyní bude týkat, je zaslání svatebního oznámení široké rodině, přátelům, kolegům v zaměstnání. Můžete si ho nechat vytvořit zcela podle vašich přání, ale počítejte s tím, že vás to bude něco stát. Co takhle ušetřit a poslat svatební oznámení online? Nezdá se to, ale náklady na tisk a poštovné se mohou pořádně vyšplhat.

Dejte hostům vědět předem, jaké svatební dary upřednostňujete

Nebojte se. Nebude to vypadat, že se snažíte na svatbě vydělat. Je to běžná praxe. A zcela logické. Jestliže žijete s partnerem na hromádce již několik let, nejspíš máte domácnost vybavenou a určitě nepotřebujete další sadu talířů či ruční šlehač. Vytvořte seznam svatebních darů, které byste rádi dostali. Takových, jež najdou ve vaší domácnosti uplatnění. Nebo dejte okolí vědět, že dáváte přednost penězům. Třeba stavíte dům a každá koruna navíc je víc než žádoucí. Věřte, že svatebčané budou vděčni a oddychnou si. Báječnou variantou originálního svatebního daru je i samotná pomoc se svatbou. Navrhněte přátelům, že byste ocenili svatební dar v podobě půjčení auta na svatbu. Luxusního a reprezentativního.

Velká svatba žádá profesionální organizaci

Nesnažte se nést zařizování velké svatby na vašich bedrech. Vyhledejte si levné webové stránky nabízející služby svatebního koordinátora, včetně půjčení šatů, obstarání cateringu, živé hudby a mnoho dalšího.

K tomuto článku není otevřena diskuze