Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Naomi Campbell na přehlídce / foto: shutterstock

Kteří slavní otevřeně přiznávají víru u Svědků Jehovových?

Na seznamu této náboženské společnosti se vyskytují jména mnohých známých osobností. Kteří sportovci, herci či zpěváci jsou nebo byly její součástí?

Serena Williamsová

Tenistka Serena Williamsová nedávno šokovala svým prohlášením, že její dcera Alexis Olympia nebude slavit své první narozeniny. Jde o důsledek výchovy podle pravidel Svědků Jehovových, ve které byly obě sestry Williamsovy vychovávány, a také se k ní hrdě hlásí. Kromě narozenin neoslaví malá Olympia ani Vánoce či svůj svátek. Jehovisté totiž uznávají a slaví pouze Památnou slavnost, jejíž oslavy připadají na březen či duben. Kromě toho striktně odmítají transfuzi, neúčastní se politického života a odmítají vojenskou službu.

Naomi Campbell

Supermodelka a ikona módního průmyslu byla také vychovávána ve víře Svědků Jehovových, o což se postarala hlavně její matka Valerie. Poskytovala ji potřebnou literaturu a vedla jí tímto směrem, modelka se však rozhodla nenásledovat svoji matku a ze společnosti později vystoupila.

Prince

Legendární zpěvák Prince se ke Svědkům přidal v roce 2001, když se vyrovnával se smrtí své matky. Popsal, že ho víra uvedla na správnou cestu a byl zapáleným členem až do své smrti v roce 2016.  Jeho členství dnes připomíná památník umístěný v Královské síni svědků Jehovových v Minnesotě.

Coco Rocha

Kanadská modelka Coco Rocha prohlašuje, že víra je pro ni všechno. I přes veškerou svoji slávu nadále chodí kázat od dveří ke dveřím s cílem informovat o víře Svědků Jehovových.

Jana Havlatá

Herečku si mnozí z nás pamatují jako nafrněnou dcerku ze seriálu My všichni školou povinní. Po svém vstupu do náboženské organizace se přestala stýkat a bavit se svými hereckými kolegyněmi a celkově se stáhla z veřejného života.

Soňa Valentová

Slovenská herečka známá svojí rolí v kultovním filmu Kladivo na čarodějnice víře doslova propadla a po smrti svého manžela se stala silně věřící. Nejen že neslaví Vánoce, dokonce nastal i problém při její hospitalizaci v nemocnici, kdy údajně kvůli víře odmítla ošetření.

 

Kteří slavní otevřeně přiznávají víru u Svědků Jehovových?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!