Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
V sauně / foto: shutterstock

Na co nezapomínat při návštěvě wellness centra

Relax v bazénu, sauně či solné jeskyni patří mezi oblíbené činnosti mnoha lidí.

Současná uspěchaná doba a zvýšené nároky na pracovní nasazení mají za následek množství stresu, hektické až vypjaté situace a v neposlední řadě i pocit fyzické a psychické únavy. Lidé hledají různé možnosti na vypnutí a mimořádně důležitý odpočinek. Jednou z takových činností je i návštěva wellness. Většina z nás má v oblibě pobyt v teplé vířivce, masáž, nebo vůni perličkové lázně. Pro mnohé je to přímo dokonalý relax. Proč má wellness pro nás takové blahodárné účinky? Jednak posiluje tělo i duši a pomáhá proti stresu. Na co byste ale neměli zapomenout při návštěvě takového zařízení? Nabízíme několik rad.

Hygiena

Před každým vstupem do wellness je důležité osprchovat se. K dosažení požadovaného efektu a dokonalé detoxikaci kůže je vhodné zbavit ji všech nečistot, včetně parfémů a deodorantů.

Mějte po ruce čistý ručník nebo osušku

Součástí wellness bývá saunování, ale i pobyt ve vířivce nebo bazénu. Proto je vhodné mít po ruce vždy ručník nebo osušku. Poslouží vám nejen na otření těla, ale například i jako podložka při pobytu v sauně.

Používejte hotelové pantofle

Kluzký povrch pod nohama může být někdy nebezpečný. Proto je vhodné pořídit si hotelové pantofle, které mají gumovou podrážku. Tím zabráníte uklouznutí v okolí bazénů a poslouží, i když procházíte z jednoho místa na druhé. Navíc plní hygienickou funkci a chrání vaše nohy před nerovnostmi či drobnými předměty na dlažbě. Takové pantofle dostanou obvykle ubytováni hosté v daném wellness hotelu, případně si je můžete vyžádat přímo u vstupu do centra.

Hotelový župan

Oblíbené župany jsou poskytovány především hotelovým hostům, kteří využívají wellness centra v daných zařízeních. Jsou lehké, pohodlné a velmi příjemné. Můžete je využívat například v solných jeskyních, které jsou součástí zejména wellness center, případně jen tak při odpočívání na lehátku. Dokonale vás ochrání před případným chladem, který se může dostavit po vylezení z horkého bazénu.

Nezapomínejte na pitný režim

Uvědomte si, že během aktivity v bazénu i při pobytu v sauně, vaše tělo vypotí více vody. Proto nezapomínejte na dostatečný přísun tekutin, které je nutné pravidelně doplňovat v zájmu zabránění dehydratace organismu. Doporučujeme obyčejnou vodu, nebo lehké neslazené čaje, nejlépe vlažné, které vás osvěží. Součástí mnoha wellness center je i automat, případně nádoba s čistou pitnou vodou. Takže i tento krok od provozovatelů je určitě vítán a vy si nemusíte v tomto ohledu dělat starosti.

Oblíbená kniha

Kniha nebo časopis možná ne zcela sedí v tomto seznamu, ale mnozí si čas, strávený ve wellness, rádi obohatí oblíbeným čtením například v solné jeskyni, nebo na lehátku. To dokonale dotvoří chvíle oddechu a pomůže vám zapomenout na každodenní starosti. Proto neváhejte a do zavazadla si přibalte i knihu, na kterou během běžných dní nemáte čas.

Nedivili bychom se, kdybyste po přečtení těchto řádků dostali chuť jít na dobrou masáž, nebo relax do horkého bazénu. Proto neváhejte a nejbližší vhodnou příležitost využijte právě na návštěvu wellness centra. Odpočine si vaše tělo i duše a pak se budete cítit mnohem lépe.

HORECA TEXTIL

Společnost HRD Slovakia s.r.o. se zabývá výrobou a prodejem hotelového a restauračního textilu za bezkonkurenční ceny přesně podle požadavků zákazníka. Firmu tvoří odborní pracovníci, kteří mají dlouholeté zkušenosti v dané oblasti. Pro lepší pohled doporučujeme navštívit náš web.

Na co nezapomínat při návštěvě wellness centra

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!