Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Velké problémy / foto: shutterstock

Čím si zbytečně komplikujeme život

Neustále jste v jednom kole? Nestíháte! Přáli byste si někdy, aby měl den více než 24 hodin? Možná si jenom špatně organizujete čas a děláte některé věci úplně zbytečně. Čím si zbytečně komplikujete život?

Věnujete čas problémům druhých

Asi už jste někdy zažili situaci, kdy se vás obrátil někdo z vašich blízkých s nějakým problémem. A vy jste se mu pochopitelně snažili v těžkých situacích pomoci a být mu oporou. Na tom není nic špatného. Ovšem existují problémy druhých, kterým opravdu nemusíte věnovat svůj drahocenný čas. Netrapte se věcmi, které stejně nezměníte! Nesnažte se někomu radit, když dotyčný o vaši pomoc nestojí. Neznamená to ale, že vůči svému okolí máte zůstat nevšímaví a lhostejní, jenom zkrátka neřešte zbytečnosti.

Trávíte čas se špatnými lidmi

Pokud kolem sebe máte lidi, kteří vám neustále berou čas a energii, je to špatně. Proto s jedinci, kteří si neustále na něco stěžují, chovají se k vám špatně nebo vás dokonce pomlouvají, nepřicházejte moc často do styku. Je to jenom pro vaše dobro! Raději se věnujte něčemu, co má smysl a co vás těší. Snažte se obklopovat opravdovými přáteli a lidmi s pozitivní energií.

Trápíte se kvůli věcem, které nemůžete změnit

Čím si opravdu zbytečně komplikujete život, je to, že se trápíte kvůli věcem, které stejně nemůžete nijak změnit. Ať už se jedná o mezilidské vztahy, pracovní povinnosti či osobní problémy, je nutné si uvědomit, co dokážete ovlivnit a co je zbytečné řešit. Co změnit nemůžete, zanechte v minulosti a vrhněte se do nového, lepšího života. V těžkých situacích je vhodné vyhledat odbornou pomoc, není to žádná ostuda!

Zbytečně se strachujete

Zbytečný strach a přehnaná opatrnost – to jsou další faktory, které vám zbytečně komplikují život. Typickým příkladem je to, že se třeba před dovolenou či důležitou schůzkou zbytečně stresujete a obáváte se toho, co by se mohlo pokazit. Ne nadarmo se říká, že by se problémy měly řešit až ve chvíli, kdy nastanou.

Zbytečně uklízíte

Pořádek musí být, ale všeho moc škodí. Opravdu nemusíte uklízet byt od rána do večera, prádlo v pračce chvíli vydrží a neumyté nádobí vám také nikam neuteče. Zvláště, pokud jste po náročném dni unavení a vyčerpaní, měli byste na úklid zapomenout a raději si odpočinout. Jinak se z toho brzy zblázníte.

Trávíte příliš času na sociálních sítích 

Ruku na srdce – kolik času denně strávíte projížděním sociálních sítí či internetových stránek? Dost možná to budou hodiny! A úplně zbytečně! Nešlo by tento čas využít jinak, smysluplněji? Jistě, že ano! Věnujte čas raději sami sobě, svým přátelům a blízkým. Kvůli sociálním sítím také mnoho lidí neustále nestíhá. I vy jste možná někdy jen tak bezmyšlenkovitě projížděli webové stránky na úkor svých povinností.

Zbytečně nakupujete

Při nakupování ztratí člověk mnoho svého drahocenného času – jenom si představte ty dlouhé fronty! Mnoho lidí navíc nakupuje úplné zbytečnosti. Také se vám doma hromadí kosmetika, kterou jste vlastně nikdy nepoužili? Kupujete potraviny v takovém množství, že je ani nestíháte sníst a pak je zbytečně vyhazujete? Příště, než vyrazíte do obchodu, zamyslete se, jestli je to opravdu nutné.

Čím si zbytečně komplikujeme život

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!