Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hluk od sousedů / foto: shutterstock

Hluční sousedé? Metody řešení problému jsou různé

Není nic horšího, než bydlet v bytě, který je obklopen hlučnými sousedy.

Bohužel ty si člověk jenom málokdy může vybrat. A tak je odkázán buď na to, že si zvykne, nebo na některá s různých řešení, na které se podíváme společně.

Domluva

Jedna z ideálních cest. Není nic jednoduššího, než se s problémovým sousedem setkat a snažit se mu domluvit. Dát mu jasně najevo, že vás ruší. Obvykle to dokáže pomoci a on se výrazným způsobem utiší. Na druhou stranu ne každý soused je vstřícný a tak je třeba podívat se i na další metody řešení.

Odhlučnění

Postup, který je možné realizovat v podstatě v jakémkoliv bytě. Je třeba říci, že ideální je oslovit odborníky. Ti změří jak hladinu hluku, tak zjistí i to, o jaký typ hluku se jedná. I v tom je velký rozdíl. Jako ideální materiál pomůže akustická pěna, která zaujme jak svou kvalitou s ohledem na výsledek, tak zaujme také poměrně jednoduchou pokládkou. A kam všude může být umístěna? Doslova kamkoliv. Je to:

- Strop

- Podlaha

- Stěny

Oficiální cesta

Pokud hluk překračuje skutečně únosnou mez, je možné jít na to i oficiální cestou. Tedy například přes SVJ, kde se bude tento problém řešit. A to s výsledkem, jakým může být utišení, nebo s postupem, když může daná osoba navrhnout odhlučení stropu nebo jiné části, kterou hluk z jeho bytu vstupuje do dalších. Na lepší izolaci tak zapracuje problémový soused. Pro vás to znamená, že zažijete konečně klid, a to bez jakýchkoliv nákladů na úpravu svého bydlení.

Stěhování

Jedná se samozřejmě až o krajní možnost, když nic jiného nepomůže. Přesto ji musíme zmínit. Tím řešením je možnost odstěhovat se jinam. Pozor však na to, aby v novém bydlišti také nebyl nějaký problémový soused. Je vhodné si vše zjistit a pro jistotu se poptat ostatních. Ne vždy ale získáte skutečně relevantní data. Ani stěhování tak nemusí problém vždy vyřešit.

Hluční sousedé? Metody řešení problému jsou různé

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!