Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Korálová móda / foto: shutterstock

Korálová bude barvou letošního roku. Pro jaké typy je ideální a kdo by na ni měl zapomenout?

Společnost Pantone z New Yorku zvolila tento netradiční barevný odstín, který bude v roce 2019 vévodit světu módy, designu i umění všeobecně.

Každoročně se na konci prosince koná setkání těch nejvlivnějších představitelů ze světa designu, médií a umění. Po společných prezentacích a diskuzích představenstvo společnosti Pantone zvolí barvu, která bude vládnout nadcházejícímu roku. Šaty, boty, doplňky, šperky, ale i nábytek či potravinové barvivo – můžeme očekávat, že se korálový odstín promítne do všech odvětví, která produkují nové výrobky. Necitelněji však jistě zasáhne a ovlivní módní trendy, a proto neváhejte a oblečte se do živoucí korálové barvy. Pro koho je vhodná a kdo by měl být opatrnější při volbě korálových módních kousků?

Korálová barva je ideální pro tmavovlásky

Pokud jste žena s tmavými vlasy a celkově patříte k tmavému typu, máte pro tuto sezónu vyhráno. Korálová barva je pro vás jak dělaná a můžete se do ní obléct od hlavy až k patě. S klidem zvolte dlouhé maxišaty nebo oblíbený overal, korálová barva zvýrazní vaše rysy a celkově vás rozzáří.

 

Blondýnky by měly být opatrnější

Pro světlé typy není sice korálová barva tabu, volit by ale měly spíše tmavší odstíny této barvy, aby nevypadaly příliš bledě až nevýrazně. Když však doplní část svého outfitu tmavší barvou, určitě si nějaký kousek v podobě korálové halenky nebo svetříku mohou dovolit i ony.

 

Zrzky se nevyhnou zklamání

Pokud máte ryšavé vlasy, s módními kousky v korálovém odstínu se rozlučte. V kombinaci s vašimi vlasy by totiž celkový dojem působil příliš jednotvárným až agresivním dojmem. Nemusíte však házet flintu do žita – když použijte korálovou barvu na menších plochách, můžete i s ryšavými vlasy prezentovat barvu kralující letošnímu roku. Zaměřte se na boty, pásky, kabelky, nebo použijte v tomto odstínu líčení či lak na nehty.

Korálová bude barvou letošního roku. Pro jaké typy je ideální a kdo by na ni měl zapomenout?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!