Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rybářská sezóna / foto: Shutterstock

Připravte se na novou rybářskou sezonu

Není tolik lidských zálib a koníčků, které by měly tak dlouhou tradici jako rybaření. Chytání ryb má v Čechách dlouhou historii, ryby byly vždy důležitou součástí lidského jídelníčku.

Zejména pro chudší lidi, pro které bylo jiné maso nedostupné, bylo rybaření s povolenkou, a často i bez, velmi důležité. Rybářské vybavení od těchto dob prošlo významnou proměnou, je čím dál více sofistikovanější. Nabídka je vskutku široká. Než vyrazíte do obchodu pro další báječné vychytávky, udělejte si pořádek ve své stávající výbavě, ať víte, na co se při výběru zaměřit. Navijáky i pruty pečlivě očistěte a prohlédněte.

Bez čeho se letos určitě neobejdete?

Žádný prut se neobejde bez funkčního navijáku. Pokud uvažujete o koupi nového, zaměřte svou pozornost především na kvalitu provedení. V e-shopu rybarskepotreby.shop jsou v nabídce navijáky vhodné pro začátečníky, praváky i leváky. Zásadní vliv na budoucí rybářské úspěchy má prut. Nabídka prutů je opravdu široká. Jak tedy vybrat ten nejvhodnější pro vaše potřeby? Záleží nejen na vašem osobním stylu chytání ryb, ale také na druhu ryb, na který se chcete zaměřit. Seženete pruty určené k chytání kaprů, sumců či pstruhů. Prut musí být lehký, pružný a zároveň dobře vyvážený.

 Nezapomeňte na doplňky a bižuterii

Během prohlídky svého vybavení určitě přijdete na to, že se vám tenčí také zásoba vlasců, háčků, rybářských krmítek i návazců. Všechny tyto doplňky vám lov ryb usnadní, a proto není radno jejich nákup opomenout. Investujte do kousků pouze té nejlepší možné kvality. Rybaření je skvělým pomocníkem v boji s každodenním stresem. Nedopusťte, abyste se u vody rozčilovali s vybavením, které nemá odpovídající kvalitu. Pořizovací cena dobrých rybářských potřeb není nikterak přemrštěná. Klid a ticho, napjaté očekávání a velký úlovek vám za trochu vyšší investici určitě stojí.

K tomuto článku není otevřena diskuze