Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dívka, co má ráda peníze / foto: shutterstock

Jak vybrat půjčku přes internet a jak se nespálit?

Málokdo si dnes může dovolit uhradit všechny své finanční výlohy z vlastní kapsy.

Ať už se jedná o koupi nového auta, pořízení vlastního bydlení, a nebo vybavení do něj, všechno stojí opravdu velké peníze, které si jednoduše nedokážeme ušetřit vlastními silami. Nebo bychom na splnění svých cílů museli čekat dlouhé roky (a možná ani to by nakonec nestačilo). Kvůli všem těmto skutečnostem se proto většina z nás uchyluje k půjčkám, kterými se snažíme plnit si své sny v daleko kratším horizontu.

Zorientovat se na finančním trhu dnes není vůbec jednoduché zejména proto, že oplývá opravdu širokou paletou možností. Některé nabídky jsou výhodné více, některé méně. A běžný člověk prostě nemá šanci si se vším poradit svépomocí. Jaké jsou tedy vlastně možnosti, kam se můžete v takové situaci obrátit pro radu?

Kdo vám poradí při hledání vhodné půjčky?

Finanční trh dnes čítá opravdu značné množství bankovních i nebankovních subjektů, které půjčky nabízejí. O pomoc při rozhodování se můžete obrátit na:

- finančního poradce, který pracuje pro nějakou banku

- externího finančního poradce, který pracuje sám na sebe

- specializovaný internetový portál, na kterém lze jednotlivé nabídky porovnat

Finanční poradce, který pracuje přímo v bance, vám sice nějaké informace poskytne, ale primárně jen o subjektu, pro který pracuje. Je to vlastně zcela logické. Už jste někdy viděli zaměstnance, který by pro výhodnější bankovní půjčky odkazoval ke konkurenci? Tím by šel přeci sám proti sobě a hlavně proti svému zaměstnavateli. Takhle to dnes bohužel funguje, takže v tomto případě objektivitu rozhodně nečekejte.

Externí finanční poradce pracuje na volné noze, takže by se dalo očekávat, že se bude snažit svým klientům dobře poradit, protože nad ním nikdo nestojí. To se ovšem nenechte mýlit. Takový poradce má v hledáčku sice daleko více subjektů, které půjčky nabízejí, ale u každého z nich má také jinak vysoké provize za přivedeného klienta. Je tedy nadmíru jasné, že na prvním místě bude hájit především své zájmy. Je to sice o něco přívětivější varianta než poradce předchozí, jenže stále to prostě není ideální cesta, kterou byste se měli vydat.

Srovnávání půjček rychle, efektivně a hlavně poctivě

Co byste říkali místu, kde na základě vašich osobních údajů získáte přesný přehled půjček, které jsou vytvořeny přímo vám na míru? Zdá se to možná jako prostředí z říše snů, ale přesně tohle specializované internetové portály opravdu nabízejí. Jejich úkolem je zmapovat celý finanční trh, oddělit nevýhodné nabídky od těch výhodných a tak každému z nás poradit. Porovnat půjčky online většinou zabere jen pár minut a vy nemusíte trávit dlouhé hodiny hledáním možností, které máte všechny na jednom místě.

Nemusíte se bát žádného přemlouvání nebo vnucování konkrétních produktů, jako tomu je v případě finančních poradců. Takhle srovnávací portály opravdu nefungují. Jediným výstupem těchto webů jsou informace, které pomohou každému z nás v rozhodování. Nikdo učený z nebe nespadl a tak se každá pomocná ruka při rozhodování v jakékoli oblasti života hodí, ne?

Potřebujete jen drobnou půjčku? Není problém!

V poslední době se stávají celkem vyhledávaným produktem takzvané "půjčky před výplatou". Jedná se o rychlé půjčky, které dosahují pouze nižších částek a pomohou člověku zaplatit vše potřebné v danou chvíli. Jejich vyřízení trvá zpravidla velice krátkou dobu. V podstatě se dá říci, že hned druhý den můžete začít nahodilou finanční krizi řešit. Zapůjčenou částku pak máte možnost s příchodem následující výplaty zase jednoduše splatit (s drobným úrokem). Tuto službu díky své oblíbenosti mezi širokou veřejností začalo nabízet mnoho nebankovních subjektů. Proto by mohlo být vážně obtížné si mezi konkrétními nabídkami vybrat.

Naštěstí můžete opět využít služeb online srovnávačů, které veškerou práci odvedou za vás a vy už si jen v konečné fázi vyberete, půjčku od kterého subjektu nakonec zvolíte. A třeba se nakonec rozhodnete nevyužít žádnou. Záleží čistě na vašem uvážení.

Jak vybrat půjčku přes internet a jak se nespálit?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!