Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chytrá domácnost / foto: Shutterstock

Chytrá domácnost vám pomůže ušetřit za energie

Proč neovládat veškerá zařízení, která se nacházejí ve vašem domě, přímo z vašeho telefonu či tabletu?

Nastavit si teplotu místnosti, ztlumit osvětlení, zapnout alarm a kameru? Toto všechno a mnohem více umí chytrá domácnost.

Co lze všechno ovládat?

Mezi nejpoužívanější zařízení patří vytápění a klimatizace, které jsou vybavené patřičným připojením k chytré domácnosti. Díky tomu, že si je můžete na dálku spínat, jak potřebujete, a zároveň sledujete statistiku o energetické spotřebě, lze značně ušetřit. Regulace osvětlení obnáší navolení intenzity světla dle denní doby, automatické nebo náhodné zapínání a zhasínání. To oceníte zejména v případě, že jste na dovolené, neboť navodíte dojem, že dům je obývaný. Chytrá domácnost vám dokáže spustit žaluzie díky komunikaci s chytrou meteostanicí umožní na dálku sledovat dům přes bezpečnostní kamery.

Na koho se obrátit

Jak vám mohou chytré technologie pomoci s úsporami ve vaší domácnosti? Nechejte si poradit od odborníka! Kontaktujte energetického poradce E.ON, který vám poskytne poradenství na míru. Zeptejte se zdarma prostřednictvím tohoto formuláře.

 

Energetický poradce vám kromě energetických úspor za plyn a elektřinu poradí též se solárními technologiemi a tepelnými čerpadly. Pokud vás problematika chytré domácnosti zaujala, můžete s ním probrat i další chytré pomocníky, jimiž jsou žárovky, zásuvky, televize, trouba, kávovar, kukátko, zavlažování zahrady atd. V současné době lze na tuto technologii napojit téměř vše, co vás napadne.

Zajímá vás, jak ušetřit za energie? Potřebujete poradit se zateplením domu, dotacemi nebo třeba s volbou vhodného vytápění? Na webu E.ON Rádce najdete mnoho praktických tipů a triků pro úspory elektřiny a plynu v domácnosti. Můžete si zde snadno domluvit osobní, telefonickou či emailovou konzultaci s energetickým poradcem.

K tomuto článku není otevřena diskuze