Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Holky a selfie / foto: shutterstock

Co vše o nás prozradí selfie fotky?

Není selfie jako selfie. Kde, jak a s kým se nejčastěji fotíme, vypovídá mnohé o naší osobnosti.

Selfíčka neboli slovensky „svojky“ se stala hitem posledních let, který doslova zaplavil sociální sítě. Bez zábran se fotíme téměř všude, na netradičních místech, při běžných činnostech i neobvyklých aktivitách. Co je však pravým důvodem zveřejňování takových obrázků? Chceme se pochlubit, toužíme po obdivu nebo je naším cílem vyvolat v ostatních škodolibou závist? Každopádně pokud zveřejňujete své fotografie na sociálních sítích, vždy nám jde o to, něco svému okolí sdělit. Co máte konkrétně za lubem odhalí styl vaší selfie fotky.

Selfie se zvířaty

Fotografování se zvířaty nebo použití profilové fotografie zvířete místo vlastního portrétu je poměrně častou záležitostí. Pokud se něžně tisknete k malému roztomilému štěňátku nebo jinému mláděti, poukazuje to na vaši nezralost a sentimentalitu. Jestliže volíte silné agresivní zvíře, jako například lev, tygr nebo nějaké bojové psí plemeno, nejspíše chcete i na své okolí působit jako silná dominantní osobnost.

Selfie v zrcadle či ve výtahu

Povahově bývají takzvaní "výtahři" často egocentričtí a namyšlení jedinci, kteří touží po neustálé pochvale a uznání od ostatních. Před svým okolím se však snaží skrýt svoji pravou tvář, a právě proto fotí pouze svůj odraz v zrcadle.

Selfie zamilovaných párů

Pokud někdo prezentuje vzájemnou lásku tímto způsobem, mnohdy se vůbec nejedná o projev hlubokého citu k druhému člověku. Selfie tohoto typu mají za cíl ukázat, jak moc je dotyčná osoba milována a žádoucí. Často bývají tyto fotografie použity i jako výsměch nebo zlomyslnost pro bývalé partnery či partnerky.

Skupinové selfie

Máte ve svém okolí někoho, kdo neustále nahání ke společnému focení celý kolektiv? Pak se zkuste zamyslet, jestli tento člověk náhodou netrpí pocitem osamělosti a prázdnoty a svým jednáním se chce stát součástí nějaké větší skupiny lidí. Zveřejňováním takových fotek se snaží jen potlačit vlastní samotu a izolovanost.

Selfie vlastního nahého těla

Nemusí se jednat přímo o celkový akt, většinou se dotyční snaží upoutat pozornost jen nějakou částí odhaleného těla. U mužů jde nejčastěji o prezentaci vlastní svalové hmoty po posilovacím tréninku, ženy se rády fotí v erotickém prádle, které zvýrazní jejich přednosti. V obou případech se jedná o posedlost vlastním tělem, které je takto vystavováno na obdiv ostatním, jde o snahu pochlubit se a poukázat na něco, co ostatní nemají nebo se za to stydí. S takovým člověkem není radno navazovat důvěrný vztah, vždyť sebestředný jedinec se zájmem pouze o fyzický vzhled není pro vzájemné soužití žádnou výhrou.

Cestovatelské selfie

Pochlubit se cestovatelským zážitkem může zcela nevinou záležitostí. Může to být ale také způsob, jak se vysmívat ostatním pracujícím kolegům v průběhu vlastní dovolené. Zatímco ostatní zažívají běžnou pracovní rutinu, já se opaluji na pláži, kochám se horskými výhledy nebo chodím po historických památkách – heč!

Selfie během extrémních sportů

Fotografie, které nás zachycují v nebezpečných situacích nebo při extrémních sportech jako například seskok padákem, bungee jumping atd., vystavujeme proto, abychom poukázali na vlastní odvahu a odhodlání. Chceme dokázat všem, kteří nám v minulosti nevěřili a podceňovali nás, že se v mnohém přepočítali a špatně nás odhadli.

Co vše o nás prozradí selfie fotky?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!