Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
krásná pleť / foto: pixabay

Jak bojovat s vráskami v obličeji

S věkem přichází do života nejen moudrost a cenné zkušenosti, ale i vrásky a stárnoucí pokožka.

S věkem přichází do života nejen moudrost a cenné zkušenosti, ale i vrásky a stárnoucí pokožka. Čas sice nezastavíme, ale tvorbě vrásek předejít můžeme. Stačí si osvojit pár základních pravidel. Ale co když se nám už na obličeji objevily nepatrné čáry, nebo dokonce hluboké vrásky? Nemusíme zoufat. Díky nejmodernějším metodám estetické medicíny můžeme svou pleť znovu omladit.

Na slunce jedině s ochranou

Jedna z nedůležitějších zásad v cestě za omlazenou pletí je správná ochrana před sluncem. Zapomeňme na několikahodinové opalování s výmluvou, že my se přece nikdy nespálíme. Naše pokožka možná nezrudne, ale rozhodně zestárne! Především obličej bychom měli mít vždy natřený opalovacím krémem. UV ochrana bývá také automaticky součástí kvalitních makeupů a bb krémů. Při ostrém slunci mějme ale raději vždy po ruce opalovací krém s vysokým ochranným faktorem.

Prospěte se do krásy

Kvůli nabytému diáři máme tendenci stále zkracovat dobu našeho spánku. Děláme ale velkou chybu! Během spánku má totiž naše tělo prostor k odpočinku a k prokrvení pokožky. Naopak při nedostatku spánku si koledujeme nejen o vrásky, ale i o akné nebo ekzém. Zkusme proto denně spát alespoň 7 hodin. Důležitá je pravidelnost. Delším víkendovým spánkem totiž deficit ze zbytku týdne nedoženeme.

Vrásky vyhladí kyselina hyaluronová

K omlazené pleti nám pomůžou zkušení dermatologové z pražské kliniky Mediestetik. Vrásky dokáží vyhladit pomocí dermálních výplní na bázi kyseliny hyaluronové. Ošetření probíhá pouze v lokální anestezii. Dermální výplně vyřeší vrásky okolo očí, nosu i rtů. Jedná se o miniinvazivní ošetření, nemusíme proto počítat s žádnou rekonvalescencí. Efekt dermálních výplní uvidíme okamžitě a během několika týdnu ještě zesílí.

Kromě dermálních výplní nabízí pražská klinika odstranění vrásek pomocí ultrazvukového vlnění Ultraformer, radiofrekvenčního liftingu Thermage, nebo třeba pomocí frakčního laseru Palomar.

K tomuto článku není otevřena diskuze