Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Brno / foto: Shutterstock

Praha, nebo Brno? Z hlediska cen nemovitostí určitě Brno!

Toužíte po vlastním bydlení? Poohlédněte se v Brně! Koupě menšího bytu vás tu rozhodně nepřivede na mizinu.

Pražené versus Brňané. Snad odjakživa spolu vedou takový nepsaný boj, kteráže metropole je lepší? Pražáci nedají dopustit na Prahu, Brňáci zase na Brno. Jedno ale Brnu v současné době rozhodně nahrává do karet, a tím je pražská realitní krize, respektive krize trhu s nemovitostmi. Přibývá totiž lidí, kteří si bydlení v Praze zkrátka nemohou dovolit. Brno na ně přitom čeká s otevřenou náručí. I reality v Brně rozhodně mají co nabídnout. 

Vykašlete se na Prahu a odstěhujte se do Brna!

„Trh s pražskými nemovitostmi se blíží bodu zlomu. Krize na trhu s nemovitostmi. Na trhu nemovitostí je bublina, která brzy praskne. Ale kdy?“ To je jen několik z novinových a internetových titulků, které vám vyhledávač nabídne, pokud do něj zadáte pojem trh s nemovitostmi v Praze. Situace v hlavním městě je skutečně neutěšená a lidem nezbývá nic jiného, než se, touží-li po vlastním bydlení, poohlédnout někde jinde. Třeba právě v Brně. A vězte, že vůbec nedělají špatně. 

Brno má co nabídnout

Druhé největší město ČR je plné skvělých restaurací, barů, cukráren, barů, pivnic, a protože už jsme na Moravě, tak skvělých vinných sklípků. Zkrátka ovšem nepřijdou ani milovníci památek a historie - hrad a pevnost Špilberk, katedrála svatého Petra a Pavla či proslule známá vila Tugendhat, to všechno jsou sice turisticky lákavé atrakce, ale věřte, že procházkou centrem Brna nepohrdnou ani místní. 

Kancelář za necelé tři tisíce? Ano, je to možné!

Co se samotné ceny nemovitostí v Brně týče, i zde realitní trh na konci roku 2018 dosáhl svého vrcholu. Tomu pražskému se však ani v náznaku nepřibližuje. Byt o rozloze přesahující 100 m² vás ve čtvrti Brno – Řečkovice vyjde na necelých 5 milionů korun. Pronájem garsonky v Brně vás pak vyjde na zhruba 6 tisíc korun. A kancelář seženete i za méně než 3 tisíce!
Tak, co myslíte? Není na místě spolu s bydlením začít se v Brně poohlížet po nějaké práci? 

K tomuto článku není otevřena diskuze