Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Letecké hodinky / foto: www.hodinky-beny.cz

Vytříbený styl leteckých hodinek

Pánský styl symbolizují zejména dva prvky. Kvalitní boty a hodinky. Druhý jmenovaný doplněk evokuje šperk v pánském podání. Znáte druhy této zejména pánské chlouby?

V čem jsou letecké hodinky výjimečné?

Není nadsázkou, když zhodnotíme, že hodinky představují mužskou záležitost. V této sféře existuje mnoho variací, různých modelů a jiných typů, většinou se ovšem týkají právě pánů. Dělat dámské hodinky se příliš nevyplatí, respektive mnoho komplikací dámy tak neocení jako muži, kteří jsou větší „hračičky“. Proto hodinky v té nejvyšší kvalitě patří mezi opravdu luxusní záležitosti v hodnotách několika miliónů korun. Velmi oblíbené jsou letecké hodinky. Jak se odlišují od ostatních? Už název napovídá, že tento doplněk slouží pilotům, tudíž musí být čitelný. Ciferník je větší, čísla výraznější, celkově strojek vyniká přehledností. Nemusíte být fanouškem letectví, abyste se pyšnili takovým kouskem na své ruce. Jestli oceňujete právě čitelnost, můžete takové hodinky vlastnit.

Osvědčená švýcarská kvalita

Opravdu kvalitní hodinky nemohou stát pár stovek, ba ani pár tisíc. Musíte počítat s hodnotou začínající zhruba na 25 000 korunách. Mezi výrobce exkluzivních hodinek včetně těch leteckých patří Zenith, Oris, Reymond Weil, Bell and Ross, Graham, Perrelet či Fortis. Zejména tyto značky si potrpí na kvalitu, jíž je vyhlášené Švýcarsko. Od prvního šroubku do posledního až po designové vyznění. Letecké hodinky leckdy silně připomínají palubní přístrojovou desku kokpitu, mnohé ikonizují přístroje, s nimiž se bojovalo ve druhé světové válce. I mezi tyto typy hodinek patří ovšem strojky v moderním pojetí, vlastní chronograf, datumovku či ukazatele dne v týdnu. Pokud jste se zamilovali do těchto specifických strojků, dopřejte si kvalitu. Opravdu luxusní hodinky prodávají v buticích Beny, exkluzivitu napovídá už jen lokace jednoho z obchodů, a sice v Pařížské ulici v Praze.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze