Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kurz fotografování / foto: Shutterstock

Jak lépe fotit?

Bývaly doby, kdy se fotografie pořizovaly zásadně u fotografa. Jsou nenávratně pryč. Moderní technologie postoupily natolik, že precizní fotografická technika, především zrcadlovka, je cenově dostupná téměř každému.

Každý se tak může věnovat focení a dělat dobré fotky – jen vědět, jak fotit.

Jak fotit? To je, oč tu běží

Ani sebekvalitnější zrcadlovka nezaručí kvalitní fotografie. Úspěch spočívá zejména v rukou fotografa, nevadí, že amatérského. Osvojit si základní techniky vyžaduje především znalost těchto technik. A pak už stačí jen fotit a fotit. Fotografování spočívá ve zkušenosti, s tou jde ruku v ruce i intuice pro správné kompozice či okamžiky, které stojí za zvěčnění.

Pokud vás zajímá, jak lépe fotit, odpovědí je především praxe. Hodit se budou zkušenosti, která však nemusí být jenom vaše vlastní. Zkušenosti vám může předat i profesionální fotograf. Kurz fotografování vedený profi lektorem vám může přinést v koncentrované podobě tolik zkušeností, kolik byste na vlastní pěst sbírali celá léta. Tipy a triky z praxe se hodí pro začátečníky i mírně pokročilé fotografy, vyznavače zrcadlovky, klasického kompaktu nebo třeba i focení na mobil. Těm všem bude užitečný foto workshop jak fotit.

Jak vypadá takový foto workshop?

Nabídka je široká a každý foto workshop vypadá trošku jinak. Samozřejmě záleží zejména na osobnosti lektora. Například Michal Šviga, které vede kurzy fotografování v Praze, nabízí jako foto workshop interaktivní výuku v příjemném prostředí městského parku. Detailně představí základní funkce zrcadlovky a nabídne hned prostor pro jejich vyzkoušení.

Kurz fotografování trvá 5,5 hodin a je zaměřený zejména na praktickou stránku. Jak lépe fotit? Jak správně ostřit a ovládat svůj fotoaparát? Jak lépe komponovat? Jak poznat příležitost pro focení? To vše a ještě víc se dozvíte na foto workshopu.

K tomuto článku není otevřena diskuze