Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Montáž autokamery / foto: shutterstock

Zaměřte se na své bezpečí v dopravním provozu a pořiďte si do auta kameru

Každým usednutím za volant automobilu se vystavujeme nebezpečí ohrožení života svého nebo ostatních.

Ani jedna představa není příliš příjemná. V případě vlastní nehody si poneseme zdravotní následky, pokud způsobíme zranění někomu jinému, může nás čekat i vězení.

Autokamera pomůže podat přesvědčivý důkaz

Každý se někdy dostane do potíží. Častokrát se stane, že je za viníka nehody považován ten, který se nejméně hlasitě brání. Nikdo není neomylný a někdo zkrátka vinu nést musí. Abyste předešli nemilým událostem a nemuseli nést vinu za někoho jiného, pořiďte si autokameru a veškerý pohyb svého vozu na silnici monitorujte.

Jaké parametry by měla kvalitní autokamera mít?

Naprosto zásadní vlastností kamery do auta je rozlišení jejího objektivu. Budete-li kameru pořizovat, vybírejte mezi modely s alespoň FullHD rozlišením, díky němuž bude kamera schopna detekovat poznávací značky a obličeje.

Podstatným parametrem je také úhel záběru, který udává zorné pole kamery. Optimální úhel se pohybuje od 120°, kdy je zorné pole již dostatečně široké, do 150°, kdy ještě nedochází k zakřivení objektivu a zkreslení známému jako rybí oko. Autokamery sice obvykle disponují interní pamětí, lépe je ale využít slotu na paměťovou kartu. Na té pak můžete záznamy jednoduše přenášet a přehrávat i v jiném zařízení. Většina autokamer je vybavena funkcí automatického zapnutí při nastartování automobilu, z jehož obvodů je také napájena. Mezi dalšími vychytávkami, které autokamery nabízejí, jmenujme například detekce rychlostních radarů, která je mimochodem přes všechny pochybnosti legální, G-senzor detekující náraz vozidla, na základě, něhož se záznam v kameře uzamkne, aby se k němu později bylo možno i v rozbitém autě dostat.

V jakých cenových hladinách se pohybuje nabídka autokamer?

V současné době lze sehnat kvalitní autokamery i do tisícikoruny. V těchto cenových relacích však budou mít nejspíše pouze HD rozlišení a menší zobrazovací úhly. Chcete-li opravdu kvalitní kameru s dobrým poměrem cena / výkon, vyhraďte si na její koupi alespoň 1 500 Kč. Za tuto cenu již dostanete FullHD rozlišení, alespoň 120° zobrazovací úhel a mnoho užitečných funkcí navíc.

Zaměřte se na své bezpečí v dopravním provozu a pořiďte si do auta kameru

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!