Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Laserová epilace / foto: shutterstock

Laserová epilace vás zbaví nežádoucích chloupků jednou provždy

Obtěžuje vás neustálé zbavování ochlupení pomocí žiletky či vosku? Trpíte potom na bolestivé zarůstání chloupků a vyrážky? Laserová epilace to hravě vyřeší a vy se budete moci pyšnit sametovou pokožkou.

Laserová epilace patří mezi nejefektivnější metody, co se odstraňování chloupků z našeho těla týče. Pomocí laseru si můžete nechat epilovat každou partii na vašem těle, tedy třísla, podpaží, lýtka, intimní oblasti a další. Samotný zákrok trvá zhruba deset minut až hodinu podle toho, o jak velké místo epilace se jedná.

Epilace laserem

Jak docílit opravdu efektivního výsledku?

Před laserovou epilací se doporučuje alespoň 4 týdny chloupky netrhat, pouze holit. Před samotným zákrokem musí být partie hladce oholeny. Pro opravdu dlouhodobý účinek se zákrok zpočátku doporučuje během měsíce až deseti týdnů čtyřikrát až šestkrát zopakovat. Cibulky se totiž zničí pouze ve fázi růstu. Po prvotní sérii lze epilaci provádět již pouze jedenkrát, maximálně dvakrát ročně.
Samotný zákrok nebolí, může pouze mírně štípat, záleží také na citlivosti inkriminované partie. Lze použít i znecitlivující krém. Po zákroku se může objevit začervenání či lehký otok. Tyto nepříjemnosti však krátce nato většinou vymizí.

Epilace na nohách

Kdy se laserová epilace nedoporučuje?

Tento zákrok se nedoporučuje jedincům se silnými, velmi tmavými stvoly ochlupení. Méně účinný je rovněž u lidí, kteří mají naopak velmi světlé chloupky. Tyto chloupky totiž obsahují velice malé množství pigmentu a laserová epilace právě funguje na principu zasažení pigmentu v chloupku a následné zničení cibulky.
Epilace se nedoporučuje provádět na čerstvě opálené pokožce. Také po zákroku se alespoň šest týdnů nevystavujte slunečním paprskům. Dobré je zákrok podstoupit v období od podzimu do jara a létu se raději vyhnout.

Laserová epilace vás zbaví nežádoucích chloupků jednou provždy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!