Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pánská peněžěnka / foto: Sasun Bughdaryan / Shutterstock.com

3 tipy pro správný výběr pánské peněženky

Každý máme jiný vkus, což se projevuje při výběru oděvů a také spousty doplňků. Výjimku nepředstavují ani peněženky. Výběr té správné nemusí být vůbec jednoduchý, což platí jak pro dámské, tak i pro pánské modely. My se zaměříme na pánské peněženky.

Konkrétně vám dáme hned 3 tipy, které by vám měly usnadnit výběr té správné. Modelů je na trhu obrovské množství, a tak se minimálně na následující 3 aspekty vyplatí dbát.

Kvalitní materiál

V první řadě je třeba poznačit, že jakákoli peněženka pánská se od dámské liší v mnohých ohledech. Pánové si totiž nepotrpí na nějaké velké zdobnosti, ale vsázejí spíše na praktičnost. Poměrně důležitou roli tudíž hraje materiál. Pokud chcete vsadit na honosnější a společenštější variantu peněženky, vyplatí se přírodní kůže. Ta bývá mnohdy doplněna elegantními hliníkovými prvky. Jestliže byste raději vsadili spíše na levnější variantu, volte koženku. Sportovnější peněženky jsou vyrobené z odolnějších látek.

Vnitřní členění peněženky

Jak bude vaše peněženka uspořádána vevnitř? Vcelku důležitá otázka. Někteří pánové preferují pouze takzvané dolarovky, které umí pojmout pouze bankovky. Jinak se ale tradičně prosazují peněženky vyznačující se spoustou různých přihrádek a kapsiček. Drobné musí být uzavřené v kapse mající zip. Kreditní karty jednoduchým způsobem vložíte do k tomu určených přihrádek v přední části peněženky.

Designové provedení

Vzhled je většinou určen materiálem, ze kterého je peněženka vyrobena. Mnohdy se vyplatí volit i modely, které jsou typické různými emblémy a znaky. Vypadají hodně zajímavě. Máte raději zavírání z boku, nebo z horní části? Záleží jen na vás. Barevně je možné volit takřka z nekonečného spektra odstínů. Hodně jsou preferovány černá a hnědá barva. Není ale problém volit třeba i méně tradiční modrou či béžovou. 

3 tipy pro správný výběr pánské peněženky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!