Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chanel kabelka / foto: andersphoto / Shutterstock.com

Chanel kabelky nestárnou, stále patří mezi nejslavnější módní ikony

Nejen z modelek, ale také z módních doplňků se mohou stát slavné módní ikony. Vezměme si například kabelky značky Chanel.

Jedná se o luxus, který nemá ve své sbírce každá žena. Zároveň se jedná o nestárnoucí kousek, který jen tak z módy nevyjde.

Kabelky Chanel patří bezesporu k nejslavnějším kabelkám všech dob. Jedná se o výtvory ženy, která kladla důraz na inovativní design. Díky svým jednotlivým dílům dokázala, že kabelky nemusí stárnout nebo se měnit s módními trendy a obdobími. Mohou být jakousi nestárnoucí stálicí na trhu. Svůj cíl splnila zejména s několika konkrétními kabelkami.

Kabelka Chanel

Chanel 2.55

Jednou z prvních kabelek, které Gabrielle Chanel navrhla pro svou novou značku, byla kabelka Chanel 2.55. A už s touto se návrhářka trefila do černého. Dalo by se říct, že vzbudila doslova poprask. Vždyť se jednalo o vůbec první kabelku na trhu, která měla popruh přes rameno! Dodnes se popruh přes rameno bere jako jakási podoba vysvobození, díky níž nemusí ženy nosit tašky neprakticky v rukou.

Chanel Classic

Dodnes však nejvíce nošenou kabelkou je bezesporu kabelka Chanel Classic. Jedná se o velice podobnou kabelku té předcházející, ovšem tady se o pár změn postaral sám Karl Lagerfeld. Ten se rozhodl pozměnit zejména zapínání na monogram CC, také vylepšil popruh, který je u této kabelky proplétaný černou kůží.

Kalsická Chanelka

Chanel Giant Hoop

Z dílny značky Chanel však pochází i řada extravagantnějších podob kabelek. Mluvíme zejména o kabelce Chanel Giant Hoop, pro kterou je specifické především zavírání zasazené do obrovské obruče. Řada lidí si dokonce ještě vzpomíná na doby, kdy se kabelka poprvé ukázala na módních molech. Byla doslova strhujícím vrcholem celé módní přehlídky.

Chanel Milk Carton

U extravagantnějších podob kabelek Chanel ještě nějakou chvíli zůstaňme. Konkrétně si zmiňme kabelku Chanel Milk Carton, která patří k vůbec tomu nejfantastičtějšímu, co se na módních přehlídkách kdy objevilo. Jedná se o jakýsi ironický výtvor, který se nápadně podobá krabici od mléka. Kabelka je však vyrobená z hladké stříbrné kůže a je doplněná perlami.

 

Chanel kabelky nestárnou, stále patří mezi nejslavnější módní ikony

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!