Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: wallpapers.gworld.cz

Pravda o zázračných dietách celebrit

Najít v Hollywoodu nějakou filmovou či popovou hvězdu při těle, to je jako hledání jehly v několika kupách sena. Módní diktát nařizuje, aby současné star byly štíhlé, navíc ani kilo…

Když se jich zeptáte, jak na to, obvykle jen utrousí cosi o „dobrých genech“, že prý mohou jíst cokoliv a nepřiberou a pokud ano, tak to shodí, když pobíhají okolo svých potomků. Ale víte co? Většina z nich lže.

 

Trenér světových hvězd Gunnar Peterson, který měl v prádle třeba Angelinu Jolie, Jennifer Lopez či Penelope Cruz, říká: „Trénoval jsem s jednou herečkou čtyřikrát týdně, k tomu denně jezdila na kole. Tvrdě dřela, aby měla pěknou postavu. A pak v televizi vykládala o tom, že toho dosáhla jógou a pobíháním se psem. Rozesmálo mě to.“

 
Fetují, šňupají…

Vedle toho, že mají na trénink mnohem více času než obyčejní lidé (některé z hvězd stráví v posilovně i dvě a více hodin denně šest dnů v týdnu), používají celebrity i další prostředky k hubnutí. A ne zrovna férové, mohli bychom to označit za doping. Berou totiž nejrůznější léky a drogy.

 

Když policie zavřela Lindsay Lohan kvůli podezření z řízení pod vlivem alkoholu, našla u ní kokain. Paris Hilton zase nedávno v talk show Larryho Kinga přiznala, že bere Adderall, což je lék na poruchu koncentrace.

 

Přitom ale jak Adderall, tak i kokain často užívají ženy, které chtějí shodit nadbytečná kila. Často bez ohledu na zdravotní komplikace a následky. A hollywoodské pařičky evidentně moc dobře vědí, jak se k takovým drogám či lékům dostat.

 

Adderall je mezi hvězdami stále populárnější a počet jeho uživatelů v Hollywoodu v poslední době začíná růst. Od Paris přes Nicole Richie, Lindsay Lohan až po Britney Spears, všechny užívaly a užívají Adderall. Drží je na nohou a zároveň krotí apetit. Skvělá kombinace pro hubnutí.

 
Frčí i clenbuterol

Proto se tahle pilulka stala pro hvězdy večírků nepostradatelným zázrakem. Nikdo už ale nehledí na potenciální nebezpečí, které díky němu hrozí. Může způsobit psychózu, deprese a vážné srdeční problémy.

 

Carolyn Costin, expertka na poruchy přijímání potravy, která už měla v péči řadu hollywoodských krásek, říká: „Už jsem viděla, jak tyto prášky vezmou a rozdrtí, a pak je šňupou.“

 

Vedle Adderallu frčí mezi celebritami i jiný lék – Clenbuterol. Normálně se předepisuje na léčbu respiračních problémů. V Americe je tento lék zakázán, a to i při veterinárním použití. Tím si ale hvězdy hlavu nelámou. Díky němu totiž také mohou hubnout.

 

Clenbuterol i Adderall zajistí v krátkodobém horizontu úbytek váhy a postavu rychle zeštíhlí, ovšem stejně rychle mohou uživatelsky váhu nekontrolovatelně nabrat. Pokud se navíc naruší přirozený metabolismus, léky občas prostě přestanou účinkovat.

 

Že se ale slavné tváře často nezastaví vůbec před ničím, to potvrzuje i trenér Justin Gelband, který pracoval se spoustou topmodelek. „V poslední době trend takového způsobu hubnutí razantně roste. Když se proflákla aféra Kate Moss s kokainem, užívají tyhle prášky. Dají se totiž snadněji zakrýt a navíc mohou být na předpis,“ uvedl.

 
Jen vařená vejce

Když nepolykají prášky, jedí třeba jen a pouze vařená vejce. Během natáčení filmu Návrat do Cold Mountain se šuškalo o tom, že jedna slavná herečka jí pouze vařená vejce. Po probuzení si dala jedno a na konci dne další jedno nebo dvě vejce. Jinak nic, to byla celá její strava. A nejspíše v tom není sama.

 

„Měl jsem klienta, který se připravoval na Oskary a jedl pouze jedno jídlo denně. Byla to dvě vařená vejce. Přesvědčil jsem ho, aby si k tomu přidal alespoň nějaké ořechy, proteinový koktejl a vitamínové doplňky,“ řekl New York Daily News další kouč David Kirsch.

 

Další trik? Nejí, jen pijí. Paris Hilton jednou napochodovala na oběd do newyorské restaurace Nobu. Během dvouhodinového „oběda“ pouze popíjela minerální vodu a usrkávala Red Bull. Jinak nic nezakousla. A není sama. Marcia Gross, štíhlá „Zoufalá manželka“, si zase během jídla s manželem v restauraci dopřála pouze ovocný džus.

 
Dieta idiotů

Beyoncé zase zhubla pro film Dreamgirls tak, že užívala tzv. limonádovou dietu. To smícháte vodu s javorovým sirupem, citrónovou šťávou a chilli. Stejnou „dietu“ užíval i herec Jared Leto.

 

Gunnar Peterson to nazývá dietou idiotů. „Měl jsem klienta, který to užíval a vypadal, že je nemocný. Měl šedou pleť, šílené kruhy pod očima. Při chůzi se jen tak šoural. A to bylo po pouhých deseti dnech,“ kroutil hlavou trenér.

 

A další trik z dietní kuchyně slavných? Projímadla! Britney Spears se nikdy netajila svou náklonností k nepříliš zdravým jídlům. A jak hubne? Kouří, pije kafe a redbully, bere dietní prásky a užívá Adderall. A když je potřeba, skočí si do lékárny pro laxativa. A opět – není jediná! Nejčastěji celebrity sahají po čajích s projímavým účinkem. Některé z nich přitom vypijí až deset šálků za den…

 
Cigareta za cigaretou

Ani další z receptů na štíhlou postavu není nejzdravější. Jsou to cigára. Celebrity si prostě zapalují jednu od druhé a permanentně kouří. Jednou z nich je třeba hvězda seriálu Chirurgové, oslnivá blondýnka Katherine Heigl. Ta díky tomu minulý rok shodila sedm kilo.

 

Když jí nachytáte v restauraci, uvidíte před ní mísu salátu a okolo ní obrovský cigaretový oblak. Vyfotit jí bez cigarety v ruce se téměř rovná zázraku. Když zrovna nekouří, vytahuje z balíčku nový kousek. „Je to její volba. Nejspíš se rozhodla, že bude hubená, ale umře na rakovinu plic. Nerespektuje své tělo,“ říká odborník na výživu Marc David.

 

Jiné star zase pijí dietní kolu, vypijí přitom až pět lahví denně, a k tomu přikusují oříšky. Nic víc už za den nesní a nevypijí. Když mají hlad, zapálí si cigaretu. A tak pořád dokola. Jiní si zase na tělo lepí nikotinové náplasti, ale ne aby se zbavili cigaret, nýbrž aby zaplašili hlad!

 

Hubené krásky Renée Zellweger a Mary-Kate Olsen si zase dopřávají gigantické šálky kafe. Hollywood věří, že kafe nejen zpomaluje metabolismus, ale zároveň zapudí hlad. A tak někteří z herců či zpěváků prostě jen celý den pijí kafe. Přitom podle Davida mohou být účinky opačné. „Když ho pijete příliš, můžete naopak přibírat,“ varoval.

Jak hubnete vy? A potřebujete vůbec diety?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 253