Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vestavěné skříně / foto: shutterstock

Jak postupovat při výběru vestavěné skříně

Ušetřit místo v domácnosti - to je úkol, který si pokládají hlavně majitelé menších bytových jednotek. Vhodné řešení přináší chytře uzpůsobené úložné prostory.

Východiskem ze situace můžou být vestavěné skříně, které se v posledních letech stávají součástí každého moderního bydlení. Díky nim se vyhnete pořízení velkého množství komod, které by jenom zabíraly místo. A o úsporu prostoru – o to tu přece jde.

Vestavěná skříň

Hlavně si to dobře změřte

Uvažujete nad koupí vestavěné skříně? Bezesporu se jedná o skvělé řešení situace, ve které je vaším úkolem hlavně uspořit místo. Důležité je však dobře měřit. I v tomto případě platí pořekadlo - ,,Dvakrát měř, jednou řež.” Pokud se seknete ve svých výpočtech nebo měřeních, koupíte si vestavěnou skříň, která buď bude malá a čili bude ničit dojem z jinak dokonalého interiéru, nebo bude příliš velká a nebudete ji mít, kam dát. V obou případech to budou vyhozené peníze, které (v případě vestavěných skříní na míru) už nemusíte dostat zpět.

Roli hraje také materiál

Stejně jako při výběru jiného kusu nábytku, opět je třeba klást důraz na materiál. Pravděpodobně prahnete po kvalitě a produktu, který tu s vámi pár let zůstane. Nechcete nekvalitní výrobek, jenž by se vám rozpadl uprostřed noci a zničil vše, co se uvnitř bude nacházet. Nejpoužívanější je lamino, které je levnou alternativou dýhy, z níž se taktéž vestavěné skříně vyrábí.

Porovnávejte cenové nabídky

Pokud nechcete investovat do vestavěné skříně na míru čili pokud chcete koupit už hotový produkt, který bude vyhovovat vašim rozměrům, porovnávejte si jednotlivé cenové nabídky. Ani velký řetězec s nábytkem nemusí nabízet zpravidla to nejlevnější na trhu. Berte také v potaz poměr cena/kvalita.

Jak postupovat při výběru vestavné skříně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!