Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hodinky Patek Philippe Geneve / foto: Denis Kushnarenko / Shutterstock.com

Cena nejdražších hodinek světa přesahuje 18 milionů korun

Co to znamená luxus? Každý člověk si pravděpodobně toto slovo definuje naprosto jinak. Na čem se však shodneme, tak na tom, že luxus je nosit na svém zápěstí hodinky za osmnáct milionů korun.

Není tajemstvím, že s příchodem koronaviru se mnoho lidí rozhodlo investovat do klenotů. Místo toho, aby si ponechávali své úspory pod polštářem, kde nedochází k žádnému zhodnocení, se je rozhodli investovat. A někdo se rozhodl investovat své peníze do drobného módního doplňku, který bude zdobit jeho zápěstí. Mluvíme o hodinkách, které se během chvíle staly nejdražšími prodanými hodinkami u nás. Stojí za nimi značka Patek Filippe a kupec za ně vloni zaplatil přes osmnáct milionů korun.

Obchod s hodinkami

Na první pohled jednoduché, ale svou cenou sahají do nebes

Jsou hodinky, které byste ihned odhadli na miliony. Ale jsou také modely, které vypadají naprosto jednoduše, možná až levně. Svým jednoduchým vzhledem jsou typické i hodinky s logem Patek Philippe Geneve, které se u nás prodaly za rekordní sumu.

Jsou tvořeny růžovým zlatem v kombinaci s černou barvou ciferníku i samotného náramku. Jsou unikátní předně svým mechanismem. Mají zvukovou funkci minutové repetice a dominují stopkami či “věčným” kalendářem, který by měl ukazovat správný den až do roku 2100.

Z kousku se rázem stal sběratelský úlovek, o který se mnoho lidí bude v budoucnu ještě přít.

Luxusní hodinky

K nejvíce prodejům došlo před vánočními svátky

Jak již bylo zmíněno, zájem o klenoty v období panujícího koronaviru výrazně roste. Podle posledních statistik došlo k nejvíce prodejům před vánočními svátky, takže by se dalo říct, že někdo měl opravdu bohatou nadílku.

Bohužel ne všichni kupci se svého zboží dočkali ihned. Sice došlo ke zvýšenému zájmu o kvalitní módní doplňky, ale také vlivem koronavirové pandemie došlo ke zpomalení výrobních procesů značek a k opoždění dodávek.

Cena nejdražších hodinek světa přesahuje 18 milionů korun

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!