Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vintage styl / foto: shutterstock

4 nejoblíbenější styly bydlení. Zařiďte si domácnost v útulném duchu

Jestliže si zařizujete nový příbytek, nebo jen pozměňujete svůj obývací pokoj, nabízí se otázka, do jakého stylu si ho nově zařídíte. Přinášíme seznam těch nejoblíbenějších pro trochu inspirace!

Obecně platí, že by se domácnost měla zařizovat do osobitého stylu. Jenže když se nedržíte žádných pravidel nebo zásad, interiér se snadno promění v jeden velký kýč. Proto se raději držte pravidel každého jednoho stylu, až si ten pravý styl bydlení vyberete.

Skandinávský styl je o jednoduchosti a jemnosti

V posledních letech se pozornost zaměřuje na skandinávský styl bydlení, který je synonymem pro příjemnost, útulnost a jednoduchost. Jsou pro něj typické kombinace dřeva, kovu, kožešin a dalších přírodních materiálů, které vynikají prakticky v každém koutu domova. K tomu všemu se přidávají mentolové odstíny, jež pomáhají vykouzlit v domě skutečně útulnou atmosféru.

Skandinávský styl

Minimalismus je nadčasový

Stejně tak se mnoho lidí upíná k minimalismu. Skandinávský styl a minimalismus jsou si velmi podobné, ovšem našli bychom zde řadu rozdílů. Předně se nepracuje tolik s přírodními prvky, ale spíše s designovými kousky, díky kterým není třeba mít doma množství dekorací. Apel se klade spíše na kvalitní materiály a vzdušnost každé jednotlivé místnosti.

Minimalismus

Eko styl jako styl budoucnosti

Jelikož si stále více lidí uvědomuje dopad lidské činnosti na planetu a životní prostředí, do popředí se dostává takzvaný eko styl, který je tvořen obnovitelnými nebo recyklovatelnými materiály. V interiéru tak najdete dřevěné prvky i přírodní textilie, dále sklo nebo neutrální, zemité tóny v kombinaci s velkou spoustou pokojových rostlin.

Eko styl

Vintage styl nás vrací do šedesátých let

Pokud rádi vzpomínáte na období padesátých či šedesátých let minulého století, nostalgii přeneste také do svého bydlení. Takzvaný vintage styl je totiž přesnou kopií této doby. Při zařizování domácnosti pravděpodobně několikrát zavítáte do nejbližšího bazaru, v němž si vyberete několik starších kousků, jež vyplní váš dům.

 

 

4 nejoblíbenější styly bydlení. Zařiďte si domácnost v útulném duchu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!