Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pokojové rostliny / foto: shutterstock

Pěstování pro začátečníky: Začněte s nenáročnými pokojovkami

Chcete svou domácnost krapet zútulnit? V takovém případě vsaďte na pokojové rostliny, i když jste naprostým amatérem v pěstování. Existují takové, které jsou pro vás jako stvořené.

Když zavítáte do nejbližšího zahradnictví, velmi rychle zjistíte, jak široká nabídka pokojových rostlin na trhu je. A opravdu by bylo nadmíru zvláštní, kdyby se mezi nabízenými květinami nenašla jedna, která by to zvládla i s vámi jakožto začátečníkem. Kupodivu takových rostlin najdeme na trhu víc než dost. Stačí si jen vybrat.

Fialka na okenní parapety

Na africké fialky si možná pamatujete z dob, kdy jste jezdívali k babičce na prázdniny. Jedná se o drobnou rostlinu, která pokaždé zdobila okenní parapety. A zdobit je může i nyní po letech. Patří totiž mezi pokojovky, které jsou vhodné k pěstování pro začátečníky. Nic než zalévání nevyžadují. Jen pozor na to, kam je budete zalévat. Zalévají se zpravidla do mističky, protože voda se nesmí dostat na listy. To pak vede k jejich zahnívání.

Fialka

Rýmovník zkrášlí domácnost a pomůže při nachlazení

Náš seznam zahrnuje bylinku, kterou je rýmovník. Ten, kdo tuto aromaticky vonící rostlinu pěstuje, ví, že roste doslova jako divá! A to se jí prakticky nemusíte nijak věnovat, jen ji sem tam polít. Když mu budete dopřávat pravidelnou zálivku, odmění se vám – spasí vás například při rýmě.

Rýmovník

Řasokoule zelená je aktuálním hitem

Pokud se zajímáte o trendy v bydlení, víte, že je dnes velice moderní vlastnit takzvanou řasokouli zelenou. Jedná se o pokojovou rostlinu, i když tak na první pohled vůbec nevypadá. Možná si říkáte, že péče o ni je velmi náročná, ale opak je pravdou. Mluvíme o naprosto nenáročné rostlině, která se velmi často označuje za tak trochu jiného domácího mazlíčka. V rámci péče o ni je nutné jí vyměňovat vodu a jednou za čas ji “pokoulet” v dlaních pod tekoucí vodou.

Pěstování pro začátečníky: Začněte s nenáročnými pokojovkami

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!