Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přírodní materiály / foto: shutterstock

Módnímu průmyslu vládnou materiály, které šetří planetu i peněženku

Jít ruku v ruce s životním prostředím. I tak se dá označit trend, který v současné době kraluje světu módy. Postupně se upouští od nákupu ve velkých obchodních řetězcích a dává se přednost tuzemské výrobě a přírodním materiálům.

Jinými slovy - dbá se na kvalitu a nikoli na kvantitu. Samozřejmě se najdou jedinci, kteří si pravidlo ještě neosvojili, ale je jich stále méně. Lidé se začínají zajímat o ekologii více a učí se ji zapojovat i do svého šatníku. Projděme si materiály, které šetří naši planetu, a nakonec i naši peněženku.

Přírodní textilie

Lněné oblečení je nejen příjemné, ale také velmi lehké

Zatímco pro střední Evropu je len tradičním materiálem, pro mnohé země je nedostatkovým zbožím. V posledních letech se právě na tento přírodní materiál klade velká pozornost a využívá se při výrobě jak elegantních lehkých kousků, tak při výrobě těch, jež jsou určeny pro běžné nošení. Inspirace se hledá například ve třicátých letech minulého století, kdy se z této tkaniny vyráběly například tenisové obleky pro pány. Současné kolekce obsahují hojné množství kousků i pro dámy, které je mohou nosit i v chladnějších dnech.

Bavlna se dostala do popředí už dávno

Náš seznam přírodních materiálů, které nyní vládnou módnímu průmyslu, by v žádném případě neměl postrádat bavlnu, která se dostala do popředí už dávno. Při výběru bavlněných kousků je zapotřebí hledat takové, jež mají GOTS certifikát. Jen tak budete mít jistotu, že nošený model neporušil žádná etická kritéria. Navíc se vyvarujete kožním problémům, které rádoby bavlna způsobuje.

Tencel má řadu benefitů

Ve stále více a více módních kolekcích se setkáte s oblečením, jež je vyráběno z tenclu. Jedná se o materiál z eukalyptu, který se pyšní řadou benefitů. Například dobře saje vlhkost a pohlcuje pot. Přesto z něj nejsou vyráběny jen sportovní kousky, ale i elegantní šaty nebo sukně, jež udělají velkou parádu.

Módnímu průmyslu vládnou materiály, které šetří planetu i peněženku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!