Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Děti a bazén / foto: shutterstock

Plastové bazény: Jaké mají výhody zapuštěné modely?

Pokud uvažujete o pořízení zahradního bazénu, v němž byste se mohli koupat během léta, případně i mimo hlavní koupací sezonu, je jedním z možných řešení výstavba plastového bazénu.

Vzhled kvalitního plastového bazénu

Jestliže se pro zahradní bazén zvolí plastové materiály, které budou tvořit jeho konstrukci, vždy by mělo jít o co nejkvalitnější řešení. V opačném případě totiž životnost bazénu nebude nijak dlouhá a už za pár let bude nutné přistoupit k opravám a rekonstrukci.

Zahradní bazén

Moderní plastové bazény se vyrábí z tvrdého a odolného plastu. Zpravidla se jedná o polypropylen, který se dá dobře tvarovat, takže si na zahradě můžete nechat postavit zahradní bazén v prakticky jakémkoliv tvaru a rozměrech. Tento plast rovněž poměrně dobře odolává vlivům UV záření, tudíž mu nevadí dlouhodobý přímý kontakt se slunečními paprsky, zachovává si i po letech barevnou stálost a konstrukce nepopraská.

Zapuštěný bazén je dobrou volbou vzhledem k dlouhé životnosti

Když už plastové bazény, tak zapuštěné modely. Nadzemní bazény mají totiž nejen kratší životnost, ale ani nepůsobí zrovna estetickým dojmem. Zapuštěné bazény lze oproti tomu umně zakomponovat do prostředí vašeho pozemku tak, aby nenarušovaly exteriéry domácností a nepřekážely ve výhledu do okolí.

Zapuštěný bazén

Moderní plastové bazény mají životnost až 15 let, což je poměrně dlouhá doba. V porovnání s jinými materiály jde o relativně levnou záležitost, což z plastových zahradních bazénů činí dostupné stavby, které si mohou dovolit i méně movití majitelé nemovitostí. Nejlevnější zapuštěné bazény se dají pořídit v řádech nižších desítek tisíc korun, záleží samozřejmě na mnoha faktorech, kromě jiného na podloží, jež ovlivní pracnost celé výstavby, dále na rozměrech a tvarech bazénu.

Zahradní bazén je určitě dobré si nechat postavit od profesionálů, zvláště pokud jde o zapuštěný model, u něhož je nutné vykonat výkopové práce. Stavba svépomocí vám zabere příliš mnoho času a energie, takže se v konečném důsledku ani nevyplácí.

K tomuto článku není otevřena diskuze