Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pracovní pohovor / foto: shutterstock

Jak se obléct na pohovor? Udělejte dobrý první dojem

Máte před sebou pohovor, na kterém chcete uspět? Přemýšlíte nad tím, jak si zvýšit sebevědomí, aby se utvořil dobrý první dojem? I když se oblečení často podceňuje, většinou právě to je tím nejdůležitějším.

Oblečení a celková vizáž - mnoho lidí nad tímto mávne rukou, ale v případě pohovoru se to nevyplácí. V tomto případě je důležité udělat dobrý první dojem, který má obrovský vliv na to, jak hodina strávená v jedné místnosti s potencionálním šéfem vlastně dopadne. Jelikož se jak dámy, tak pánové mohou dopustit řady přešlapů, prozraďme si, co je naopak trefou do černého.

Vhodné oblečení na pohovor

Pánové, pozor na barvy a skvrny od potu

Muži to mají o krapet lehčí než ženy. I když se jim nabízí také řada možností a skvělých kousků vykukujících z šatníku, zpravidla se sází na formálnost. Košile je tou nejlepší cestou, ať už se zkombinuje s džíny nebo s kalhotami ke kotníkům. Pamatujte ale na to, že jednobarevnost a neutralita vítězí. S pestrostí sice zaujmete, ale ne zrovna v takovém smyslu, v jaký doufáte. Stejně tak se vyhněte výrazným vzorům. Exotické “hula, hula” košile jsou opravdu mimo.

Na co si dejte také pozor, tak na džíny s dírami. Jedná se sice o stylový kousek, ale na pohovor nepatří. To samé platí o výrazných, masivních, někdy dokonce špinavých teniskách. Lepší volbou jsou mokasíny nebo klasické polobotky, které každému muži dřímají v botníku.

Pánské boty

Dámy, pozor na mini!

Co se týče něžného pohlaví, dámy mají vícero možností, co si vzít na sebe. Vhodnou volbou jsou kalhoty, které doplní o sako nebo o košili, kterou zakasají a doplní o stylový pásek. Pomyslnou trefou do černého jsou sukně nebo šaty, jež jsou ale délkově ke kolenům, respektive lehce pod kolena.

Vkusný oděv

Na co si dát pozor, tak na barvu spodního prádla. Pokud si oblékáte bílou košili, černá podprsenka je velkým přešlapem. Stejně tak pakliže sáhnete po bílých kalhotách, černé krajkové kalhotky nejsou opět dobrou volbou.

 

Zdroj:

https://www.vimvic.cz/clanek/jak-se-oblect-na-pohovor-co-vzit-s-sebou-a-na-co-si-dat-pozor

Jak se obléct na pohovor? Udělejte dobrý první dojem

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!