Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Relax / foto: Shutterstock

Poznejte nový trend severských zemí: Hygge styl bude slušet vám i vaší domácnosti

Nalaďte svůj domov na hygge styl a vychutnávejte si hřejivou atmosféru každého okamžiku.

Nový styl s lehce krkolomným názvem Hygge k nám dorazil až z dalekých severských zemí, kde si v posledních letech získal oblibu i velký počet svých příznivců. Cílem tohoto trendu je vytvoření příjemné atmosféry v místě, kde hlavně v zimním období trávíme většinu času, tedy v našich domovech. Příznivci hygge stylu totiž věří, že pokud se útulnou a hřejivou atmosférou obklopíme, také náš vnitřní svět se s ní ztotožní a budeme se stejně tak příjemně a pohodově cítit. Nejde tedy jen o vyšperkování své domácnosti, ale o celkové nastavení mysli na vlnu pozitivní nálady a pohody.

Hygge styl
Hygge styl – Zdroj: Shutterstock.com

Jak si zařídit oázu klidu a pohody

Pokud vás také láká následovat tento trend, nemusíte se obávat žádných drahých investic. Postačí vám k tomu doplnit do domácnosti pár jednoduchých prvků či dekorací. Pak už si můžete naplno užívat domácí pohodičku. Bez čeho se však hygge styl neobejde?

Tančící plameny i omamná vůně svíček

Svíčky různých tvarů a vůní jsou základem. Obklopte se jimi při čtení vaší oblíbené knihy, při relaxační koupeli ve vaně nebo si s nimi vykouzlete intimní atmosféru v ložnici. Plápolající plameny mají magickou moc, a tak tento styl vyladíte k dokonalosti, pokud si pořídíte domácí krb. Jeho sálající teplo a pozorování roztančených plamenů je mnohem uklidňující, než sledování televizních pořadů.

Relaxační koupel
Relaxační koupel – Zdroj: Shutterstock.com

Vsaďte na čistě přírodní styl

Pro hygge domácnost je charakteristický klasický venkovský styl, tedy nábytek ze světlého dřeva, jemné přírodní barvy i decentní osvětlení. Pokud se vám podaří zkombinovat výše zmíněné prvky, vytvoříte si kolem sebe útulné prostředí úzce spojené s přírodou.

Hygge styl
Hygge styl – Zdroj: Shutterstock.com

Jemné pohlazení v každém doteku

Otevřete svoji mysl a své okolí vnímejte nejen očima, ale zapojte všechny smysly. Vůně i doteky okolo vás tvoří dokonale sehranou harmonii, každý váš dotyk je odměněn jemným pohlazením. Vaše nohy si zaslouží našlapovat v měkoučkém koberci, vaše tělo obklopte sametovými polštářky a zachumlejte se do hřejivé přikrývky. Vytěsněte nepříjemné myšlenky a užívejte si každý okamžik, který máte jen pro sebe.

Příjemná četba
Příjemná četba – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

https://www.tchibo.cz/hygge-trend-ktery-prinasi-pocit-stesti-c400090421.html

 

 

 

Poznejte nový trend severských zemí: Hygge styl bude slušet vám i vaší domácnosti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!