Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rohová kuchyně / foto: shutterstock

Rohová kuchyňská linka jako ideální řešení v malém bytě

Pokud právě zařizujete nové bydlení a nevíte si rady s tím, jak to udělat a jakou zvolit kuchyňskou linku, velice dobrým řešením by pro vás mohla být rohová kuchyně, která vám nabízí spoustu výhod.

V kuchyni obvykle lidé řeší každý centimetr místa, málokdo si totiž v dnešní době může dovolit byt nebo dům s dostatečným prostorem. To ale není důvod ke smutku, stačí jen vědět, jak na to. Existují různé fígle, a když je budete znát, máte prakticky vyhráno.

Zásadní je návrh kuchyně. Pokud si necháte navrhnout kuchyň dobře a efektivně, můžete fungovat prakticky tak, jako kdybyste měli kuchyni velkou, a tudíž i velké množství prostoru.

Rohová kuchyň
Rohová kuchyň – Zdroj: Shutterstock.com

Řešením je roh místnosti

Máte v bytě místo, kde je nějaký kout? Tam se totiž perfektně bude vyjímat dřez. Poté budete mít po obou stranách dostatečné množství místa a nebudete muset řešit každý centimetr. V případě, že tak učiníte, je zde další tip, který vám může pomoci.

Kam umístit odpadkový koš?

Ten se dá pohodlně umístit pod dřez. Ušetříte místo, koš nebude tolik vidět a jde o rozhodně lepší a efektivnější způsob, než koš umístit vedle kuchyňské linky. Tam vypadá docela nevkusně a ani to není praktické. Když budete připravovat pokrmy, stačí vám v případě odpadkového koše pod dřezem jednoduše sáhnout dolů a vyhodit odpadky, což vám usnadní kroky i práci. Prostor pod dřezem se dá využít případně i jako skladové místo pro větší kusy nádobí, jako jsou hrnce nebo pánve.

Výsuvný systém polic
Výsuvný systém polic – Zdroj: Shutterstock.com

Rada od odborníka

Pokud nemáte žádný nápad na to, jak takovou kuchyni sami navrhnout, není na škodu zvážit možnost svěřit se nějakému odborníkovi, který této problematice rozumí a ochotně vám poradí, co a jak vylepšit.


Zdroj:

Rohová kuchyň nabízí mnoho výhod - Ikano.cz

Rohová kuchyňská linka jako ideální řešení v malém bytě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!