Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Líčení na léto / foto: shutterstock

Letní líčení: Jaké děláme nejčastější chyby a jak je napravit?

Během letních dnů dostává make-up zabrat. Kvůli potu se totiž dokonale nalíčená tvář velice rychle promění ve flekatou a rozmazanou masku. Čemu se v letním líčení raději vyvarovat a které vychytávky se vám budou určitě hodit?

Odstín make-upu přizpůsobte vašemu opálení

Používat stejný odstín make-upu po celý rok není většinou dobrý nápad. Pokud totiž patříte k lidem, kteří se dobře opalují, příliš světlý make-up nebude korespondovat s vaším letním odstínem pleti. Jak si tedy poradit? Odborníci doporučují pořídit si odstín make-upu, který odpovídá vaší opálené pleti a dle potřeby jej smíchat s make-upem, který nosíte přes zimu. Takto si můžete intenzitu odstínu libovolně upravovat dle potřeb.

Nevhodný make-up
Nevhodný make-up – Zdroj: Shutterstock.com

Při líčení očí dejte přednost voděodolným produktům

Rozmazaná řasenka a slité oční stíny jsou nežádoucí efekt, se kterým se ženy v létě potýkají nejčastěji. Řešením může být minimální líčení očí a sázka na přirozený vzhled, nebo si můžete pořídit speciální voděodolná líčidla. Díky voděodolné řasence budete navíc vypadat skvěle i při koupání v bazénu nebo moři. Pokud hledáte způsob, jak zafixovat pracně vystínovaná oční víčka, použijte speciální bázi pod oční stíny, kterou oceníte po celý rok.

Líčení na léto
Líčení na léto – Zdroj: Shutterstock.com

Vyhněte se velkému množství pudru

Zvýšené pocení nás nutí používat velké množství pudru, který však po více nánosech začíná vypadat nepřirozeně a zůstává v rýhách obličeje. Pokud se tedy chcete alespoň na chvíli zbavit nežádoucího lesklého vzhledu pleti, vyzkoušejte kosmetické matující papírky, které sají pot a stačí je na chvíli přiložit na obličej. V případě nouze můžete také sáhnout alespoň po obyčejném papírovém kapesníku.

Úprava make-upu
Úprava make-upu – Zdroj: Shutterstock.com

Rozjasňovač jen velmi střídmě

Pokud chcete v horkém počasí předejít nežádoucímu lesknutí pleti, zkuste eliminovat používání rozjasňovače. Jestliže si své líčení bez rozjasňovače ale nedovedete představit, doporučuje se vyhnout se jeho aplikaci především na oblast T-zóny, což je čelo, nos a brada. V letních dnech rozjasňovač aplikujte pouze v malém množství těsně pod obočí a na lícní kosti.

Opatrně s rozjasňovači
Opatrně s rozjasňovači – Zdroj: Shutterstock.com

Matné rtěnky vyměňte za lesky a balzámy

Efekt matných rtů působí přes léto velmi nepřirozeně. Vyhněte se proto jejich přílišnému konturování a pudrování. V tropických teplotách vaše rty potřebují spíše osvěžit a dodat šťávu. To se vám snadno podaří s hydratačními barevnými balzámy s UV filtrem a světlými lesky na rty, které vám dodají ten správný šmrnc a vytvoří rty přímo k nakousnutí!

Rozdíly v líčení
Rozdíly v líčení – Zdroj: Shutterstock.com

 

Zdroj:

https://www.tetadrogerie.cz/clanky/krasa/oblicej/5-nejcastejsich-chyb-pri-letnim-liceni

https://www.selfino.cz/letni-liceni-jak-se-nalicit-kdyz-jsou-venku-tropy/

Letní líčení: Jaké děláme nejčastější chyby a jak je napravit?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!