Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Parfém / foto: shutterstock

Jak vybrat správně parfém

Při volbě parfému rozhodují samozřejmě naše čichové buňky. Vůně nám musí být příjemná. Do parfému se člověk takzvaně oblékne a je jedno, jestli jde o muže, nebo o ženu.

Je hezké, když voníte

Parfém je vlastně označení směsí esenciálních olejů a dalších aromatických látek. Podtrhne vaši osobnost. Může o vás říct, jací jste. Parfém voní dlouhou dobu a nositel vyjadřuje jeho vůní i svojí podstatu.

Květinová vůně
Květinová vůně – Zdroj: Shutterstock.com

Hlava, srdce, základ

Tři části, z nichž se skládá parfém, respektive jeho vůně. První část, jež ucítíme, je hlava. Vonné tóny, které udělají první dojem. Drží se většinou zhruba patnáct minut. Střední tóny vůně, takzvané srdce, se rozezní a rozvoní po odeznění hlavy parfému. Voní dvě až tři hodiny. Základ tvoří nízké tóny a uvolňují se průběžně. U velmi dobrých parfémů se mohou uvolňovat tři až čtyři hodiny, ale i několik hodin. Všechny části parfému spolu ladí a dohromady tvoří ideální harmonii vůní.

Pánský parfém
Pánský parfém – Zdroj: Shutterstock.com

Vybírejte podle svého vkusu, nálady, ale i počasí

Vůně parfému, jak již bylo zmíněno, by měla podtrhnout vaši osobnost. Pokud vybíráte nový parfém, zvolte takový, aby vám seděl na první dobrou, jak se říká. Musí vás samotné upoutat. Zavřete oči a přivoňte. V mysli by vám mělo vytanout, co si obléknete, až budete mít na sobě tento parfém. Záleží rovněž pro jakou příležitost parfém vybíráte. Jiný se bude hodit do odpolední kavárny a jiný na večerní ples. Zrovna tak je dobré vybírat parfém s ohledem na počasí. Při vlně veder uprostřed léta bude moudré ustoupit od těžkých a sladkých vůní a sáhnout spíše po parfému plném svěžesti s příměsí vůně vodního melounu nebo okurky. To potom nositele osvěží. Ať už se obléknete do jakékoliv vůně, užijte si tu smyslnost a nechte se hýčkat vůní parfému i svým okolím.

 

Zdroj:
https://www.srovname.cz/clanky/jak-vybrat-parfem/

Jak vybrat správně parfém

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!