Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Thomas Blackthorne / foto: Archiv

Borec, nebo šílenec? Polyká sbíječku

Někteří lidé neváhají pro zápis do Guinessovy knihy rekordů riskovat i život. Mezi ty patří i Thomas Blackthorne, nad jehož kousky zůstává rozum stát.

Thomas Blackthorne je povoláním šoumen. Nebo jinak - spíš extrémní šoumen. Aby nemusel hákovat od devíti do pěti někde v kanceláří u stolu, riskuje, že při svém parádním čísle bude roztrhán na cimprcampr.

Sbíječka není žádný mazel
Thomas říká: “Polykání sbíječky je hrozné. Stačil by jediný mimovolný pohyb a měl bych vnitřnosti jako jahodový koktail. Ocelový špičák, kterým se dá rozbít beton, měří 50 centimetrů. Jsem sice schopen polknout až 60 centimetrů dlouhý předmět, ale protože má hrot v průměru 2,5 centimetru, je to obtížnější.”

Příprava na extrémní číslo byla velmi náročná. “Pracoval jsem s psychologem. Ten mě připravoval na výkon, abych se nebál se do toho vůbec pustit. Teprve potom jsem mohl pokročit k samotnému tréninku se sbíječkou. Nejdříve jsem musel uzvednout v zubech 38 kilogramů, pak jsem postavil zařízení, které drží vrtačku při polykání," říká.

Jak přiznává, samotná exhibice, kterou předvedl v pořadu německé televize Největší světové rekordy, se neobešla bez následků. “Během rekordu jsem držel zmiňované zařízení po dobu tří sekund svými zuby. Potom mi hrozně natekly rty a spodní část zubů se vyvrátila. “

Pro trochu bolesti…
Ovšem za tu trochu bolesti to prý stojí: “Jako extrémní performer mám skvělé živobytí, takže několik vteřin bolesti pro mě není žádný problém.”

Talentovaný Thomas je mimo jiné zapsán v Guinessově knize rekordů pod heslem “Nejtěžší uzvednutí lidským jazykem”, což bylo 12 kilogramů. Ostatně podívejte se na video:


Díky  svému neobvyklému povolání projezdil celý svět , ale doma se cítí jen v rodném Cornwallu. Zde také dostal nápad, že by se mohl začít živit jako performer. “Bylo mi patnáct, když do našeho městečka přijela atrakce nazvaná Zeď smrti. Byl to úžasný zážitek a do té doby jsem nechtěl dělat nic jiného. Člověk se přece může živit i jinak, než sedět celý den u stolu.”

“Začal jsem na ulici v Covent Garden v Londýně, také jsem hrál amatérské divadlo. Když jsem viděl, že má show lidi baví, začal jsem se tomu věnovat na plný úvazek. Pak mi došlo, že bych měl polykání kombinovat s něčím šokujícím, víc senzačním.”

To není všechno!
Nyní Thomas patří mezi světově nejuznávanější a nejžádanější performery. Pokud zrovna nepolyká meče, léhá na rozbitém skle, propichuje si kůži háky a jehlami, nebo strká ruce do zvířecích pastí. “Občas beru inspiraci z věcí jako Jackass, ale mé věci jsou mnohem temnější.”

Na závěr se svěřil, že připravuje další rekord, ale zatím vše drží v tajnosti, aby mu ho někdo nevyfoukl. “Polykání sbíječky bylo něco, ale to, co připravuji, bude ještě senzačnější...”

Podívejte se na polykání sbíječky:

Co si myslíte o těchto výkonech?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 181