Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pleťový krém s vitamíny / foto: shutterstock

Podzimní péče o pleť: Na co rozhodně nezapomenout?

Větrné počasí a první mrazíky dokážou citlivý obličej pěkně potrápit. S příchodem sychravého podzimního počasí proto potřebuje naše pleť jinou péči než v létě. Co vaše pleť aktuálně na podzim ocení a čemu se raději vyhnout?

Sáhněte po výživných a hutných krémech

Přechody z vytopené místnosti do chladného venkovního počasí dokáží na podzim naši pleť pěkně vysušit. Klíčem je proto dodat pleti dostatečnou hydrataci v podobě hydratačního krému. Klasickým letním krémům se ale vyhněte. S přicházejícím podzimem je potřeba sáhnout po krémech hutnějších. Speciální hydratační séra pro citlivou pleť a hutné výživné krémy jsou proto tou pravou volbou. Pleť je také dobré na podzim ochránit před působením vnějších vlivů, jako jsou nečistoty ve vzduchu a smog. Pro tyto účely existují speciální krémy, které pleť chrání nejen před působením smogu, ale třeba i UV zářením. Jedná se o tzv. multiochranné krémy, které by vám na podzim mohly být dobrým společníkem.

Výživný krém
Výživný krém – Zdroj: Shutterstock.com

Na důkladné odličování nezapomeňte ani na podzim

Pravidelné čištění pleti by mělo být základem celoroční péče o pleť a podzim rozhodně není výjimkou. Vzhledem k tomu, že na podzim se líčíme již více než je tomu v létě, rozhodně si důkladné odlíčení pleti pohlídejte a určitě nechoďte spát s nánosem make-upu na tváři. Jedině tak minimalizujete tvorbu pupínků, vrásek a dehydrataci pleti. Po náročném dni si vaše pleť zaslouží notnou dávku výživy a hydratace v podobě nočního krému. Vyzkoušet můžete i speciální noční séra.

Důkladné odlíčení
Důkladné odlíčení – Zdroj: Shutterstock.com

Rty jako v bavlnce díky balzámu

Větrné počasí, které k podzimu zkrátka patří, se může velice neblaze projevit na vašich rtech. Citlivá pokožka rtů má tendenci praskat a tvořit nevzhledné šupinky. Tomu můžete snadno předejít díky zásadě, že před každým vyjitím ven přejedete rty balzámem. Na trhu existuje celá řada balzámů s rostlinnými výtažky, které se o vaše rty spolehlivě postarají a udrží je krásné a vláčné. V současnosti si můžete vybírat i z balzámů, které rty obarví podobně jako rtěnka, takže nemusíte zůstávat pouze u klasického bezbarvého balzámu. Pomocníkem vám také může být hydratační rtěnka.

 

Zdroj: https://www.tetadrogerie.cz/clanky/krasa/oblicej/podzimni-pece-o-plet

https://www.lovespa.cz/podzimni-pece-o-plet/

 

 

 

Podzimní péče o pleť: Na co rozhodně nezapomenout?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!