Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Giorgio Armani / foto: DELBO ANDREA / Shutterstock.com

Giorgio Armani dobyl svět. Poznejte jeho exkluzivní příběh

Značka Armani je v módním světě považována za luxus, který si může dovolit jen málokdo. Nejen luxusní pánské obleky, ale také další módní oblečení nebo parfémy, jež si získají každého. Kdo za brandem ale stojí?

Žijící legenda jménem Giorgio Armani

Každá úspěšná společnost má za sebou úspěšného člověka. A v tomto případě tomu není jinak. Za exkluzivní značkou stojí dnes už žijící legenda, podnikatel a také módní návrhář Giorgio Armani. Ve světě módy dobře známý, vždyť za poslední roky vybudoval impérium, jehož obrat se každým rokem točí okolo pěti miliard eur.

Značka Armani
Značka Armani – Zdroj: BalkansCat / Shutterstock.com

Jen málokdo by pravděpodobně řekl, že se jedná o původního studenta medicíny. Ve třetím ročníku studia si však uvědomil, že to není jeho cesta. A tak se rozhodl pustit do toho pravého dobrodružství, kterým v tomto případě bylo vytváření celkového vzhledu jednoho milánského obchodu.

Zkušenosti vzaly za to v roce 1975

Jelikož pro něj svět módy byl něčím zcela novým, začal sbírat zkušenosti, které posléze zúročil v roce 1975. Právě tehdy si totiž založil vlastní značku. Původně se věnovala pánské módě, ale netrvalo dlouho, kdy se světlu světa ukázala také dámská kolekce.

Oba druhy oblečení v sobě nesly cosi revolučního. Giorgio Armani změnil módní průmysl tím, že přinesl přirozenější střihy, jemnou barevnou paletu a také revoluční materiály, po nichž výrazně vzrostla poptávka.

Móda Armani
Móda Armani – Zdroj: FashionStock.com / Shutterstock.com

Z budoucího lékaře krejčí slavných hvězd

Giorgio Armani byl původně “pouze” budoucím lékařem, nakonec se z něj stal slavný návrhář celebrit. Vybudoval z ničeho impérium, které se zařadilo k tomu nejúspěšnějšímu, jaké kdy na poli módního světa vzniklo.

Už žádné modelky o velikosti nula

Kromě toho se do povědomí zapsal i tím, že na rozdíl od konkurence odepsal modelky velikosti nula. Aktivně bojuje proti anorexii a snaží se přesvědčovat i své okolí, že plnoštíhlost je sexy.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/pribeh-giorgio-armani/

Giorgio Armani dobyl svět. Poznejte jeho exkluzivní příběh

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!