Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Průhledná halenka / foto: shutterstock

Průhlednost vládne módě. Co letos nosit, abyste zaujali?

Chcete svůj šatník zaplnit novými kousky, ale přemýšlíte nad tím, jestli s nimi zaujmete? Pokud vsadíte na průhlednost, tak jednoznačně! Právě tyl, krajka nebo síťovina jsou aktuální trendy, které stojí rozhodně za zvážení.

Trendy nejsou jenom pro generaci Z

Zatímco vloni byly v kurzu hlavně třpytivé věci (především tedy šaty), letošní rok patří trochu jiným trendům. Zejména se člověk nemá bát odhalit kousek kůže. K tomu ostatně dopomáhají mnohé materiály, funkci dokonale plní například síťovina, krajka nebo zmiňovaný tyl. I když by se na první dobrou mohlo zdát, že se jedná o kousky z šatníku mileniálů nebo generace Z, módní návrháři se shodují na tom, že jednotlivé trendy se nemají bát vytáhnout ani starší generace.

Průhledná móda napříč generacemi
Průhledná móda napříč generacemi – Zdroj: Shutterstock.com

Úkolem zmiňovaných materiálů je především outfit celkově odlehčit a zjemnit. Tmavé koženkové věci jsou najednou plně nahrazovány trochou éterického nádechu a lehkosti, snová smyslnost hraje prim.

Inspirujte se u celebrit

Možná si říkáte, že průhledné kousky nezakomponujete do svého šatníku, ale opak je pravdou. Inspirovat se totiž můžete například u celebrit, které právě průhledné modely vynesly například na filmové premiéry. A to nemluvíme jenom o zahraničních celebritách, ale také o těch českých.

Kupodivu průhledné modely nosí jak ženy, tak pánové. A na to módní návrháři také upozorňují – pánové, nebojte se experimentů. Zejména na akcích, které nejsou denně se vyplatí právě průhlednosti přikývnout a obléknout si ji.

Průhlená tunika
Průhledná tunika – Zdroj: Victoria Chudinova / Shutterstock.com

Pomalu, ale jistě

Pro mnohé jsou průhledné materiály spíše synonymem extravagance. Pokud se však přesto chcete nalodit na vlnu tohoto hitu, stačí začít postupně. Začněte zlehka například tak, že pod tylové tričko obléknete tílko. Nebo si například přes průhledné legíny ze síťoviny můžete přetáhnout delší rolák. Teprve až po odhození počátečního studu se můžete upnout třeba i ke zdobeným průhledným kouskům.

 

Zdroj:

https://www.lifee.cz/styl-a-zdravi/sitovina-tyl-a-krajka-pruhledne-materialy-ovladnou-rok-2023-nosit-se-daji-naostro-i-rafinovaneji_471369.html

 

Průhlednost vládne módě. Co letos nosit, abyste zaujali?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!