Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

Jak rodil první těhotný muž?

Američané nemusejí být vždy ve všem první. O těhotném Thomasi Beatiem, který se představil jako první muž v "jináči", jsme vás už informovali. Ovšem, jak se zdá, první není...

První těhotný muž na světě, hlásal Beatie do světa. Jenže ouha, ukázalo se, že v Německu žije muž, který nejenže těhotný byl, ale dokonce už před deseti lety své dítě i porodil.

Němec prolomil své mlčení a svěřil se se svým příběhem britskému deníku Sunday Express. Kvůli zachování anonymity nebyla zveřejněna skutečná jména matky, která je zároveň otcem, a jeho (její) desetileté dcery. Říkejme jim Dylan a Joana.

Podivné těhotenství
Dylanův příběh se v mnohém podobá příběhu těhotného Američana Thomase Beatieho. I on je transexuál, který se operativně přeměnil v muže.

“Právě jsem se připravoval na získání titulu PhD., když jsem zjistil, že jsem přišel do jiného stavu,” vypráví svůj příběh Dylan. “Svěřil jsem se svému profesorovi, že čekám dítě, a on mi odpověděl, že nepotřebuje znát podrobnosti o mé přítelkyni. Když jsem mu ale vysvětlil, že jsem to já, kdo je těhotný, úplně ztratil řeč.”

“Mé těhotenství bylo to nejpodivnější v mém životě. Neexistoval nikdo, kdo by to přede mnou zažil. Neměl jsem žádný vzor,” svěřoval se se svými pocity Dylan.

Rozhodně ale ničeho nelituje. “Dceři je deset let a je naprosto šťastné dítě. Má dva otce, které miluje. Pravda, jeden z nich je poněkud zvláštní, protože může mít děti,” usmívá se.

Uvězněn v těle ženy
Dylan se cítil být mužem již od dětství. Byl nejstarším ze tří sester. Rozhodně to ale neměl jednoduché, svou rodinu popisuje jako velice konzervativní. Otec pracoval jako inženýr, matka byla učitelka, v jejich rodině panovala tvrdá pravidla. Rodiče například dětem zakazovali dívat se na televizi a dokonce i číst noviny, aby je ochránili před škodlivými vlivy.

Dylan nenáviděl fakt, že musí chodit v ženských šatech, které mu rodiče nutili. Odmítali jakékoli jeho pocity, že se cítí být chlapcem. Když mu bylo patnáct, začal nosit oblečení po otci.

Touha mít dítě byla silná

magazin.cz
Nic nedokázalo jeho přesvědčení změnit a tak začal ve dvaceti žít jako muž. Měl naštěstí malá prsa, která šla jednoduše skrýt. Jeho pohyby také spíše připomínaly ty mužské. “Lidé mě stále považují za teenagera, což se mi opravdu líbí.”

Tvrdě šetřil, aby asi vydělal na operativní změnu pohlaví a hormonální léčbu. Ještě než byla jeho přeměna dokončena, začal cítit stále větší touho po dětech.

“Pocházím z velké tradiční rodiny. To se nedá vymazat. Mám zažito, že muž je skutečným mužem jen jako otec. Naštěstí i můj partner měl na rodinu podobný názor. Proto jsme začali hledat lékaře, který by  provedl umělé oplodnění.”

“Těhotenství samotné nebyl problém, přestože jsem se zase musel stát ženou. To nevadilo, věděl jsem, že je to jen na chvíli. Narostla mi prsa i břicho. Nosil jsem volné oblečení, takže jsem vypadal, jako bych měl nadváhu. Nikdo nic nepoznal.” Pravdu znali jen nejbližší přátelé.

Na porodním sále
Porod byl ale šok: “Nikdy jsem si nemyslel, že je to tak bolestivé. Můj partner byl celou dobu se mnou a podporoval mě. Dítě se mělo narodit císařským řezem, ale když to opravdu přišlo, nemohli najít doktora a než přišel, dítě bylo venku.”

"Rozhodně jsem ale nemohl zůstat v nemocnici. Měl jsem noční můru z toho, že mě budou považovat za ženu. Dítě se narodilo ve čtyři hodiny ráno a o několik hodin později, jsme už byli doma.”

Ani doba po porodu nebyla pro Dylana úplně jednoduchá: “Nikdy jsem nenosil podprsenku, ani během těhotenství, i když jsem měl prsa pěkně veliká, což jsem nenáviděl. Ale na druhou stranu pocit v prsou při kojení byl strašně krásný. Každému to doporučuji.”

Po čtyřech měsících přestal kojit a začal opět brát testosteron, později podstoupil kompletní chirurgickou přeměnu na muže. "V době, kdy byla Joanna batole, jsem už byl jejím otcem -  s chlupatýma nohama, hranatou čelistí, kterou jsem si musel holit, neměl jsem žádná prsa, ale zato nádherný hluboký hlas,” popisuje Dylan poslední etapu svého ženství.

Dívka s dvěma otci
Joanna se také vídá se svým biologickým otcem, který žije asi dvě hodiny od zmíněného páru. “Mnoho dětí vůbec otce nemá, anebo ho vidí jen málo. Joanna má dva otce. Vysvětlil jsem jí, že jsem zvláštní otec, který moc toužil mít dítě a ona to vzala. V její první škole dokonce dostali za úkol přinést fotky rodičů a vyprávět o své rodině. Joanna náš příběh řekla před celou třídou a nikdo ji neodsoudil.”

Pro své sousedy je Dylan otec samoživitel, který žije jen pro svou dcerku. Jeho kolegové v mezinárodní firmě, kde pracuje jako manager, nevědí, že se narodil jako dívka. “Věřím, že mnoho transexuálů touží stát se rodiči. Musíte se jen soustředit na správnou výchovu a dát mu to nejlepší. Rozhodně nevadí, že vaše pohlaví není původní.”

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 233