Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Hledám zabijáka. Zn. rychle

V listopadu minulého roku našli tři Američané z Kalifornie při hledání práce na inzertním portálu Craiglist netradiční nabídku zaměstnání.

Byla uložena v kolonce externích spolupracovníků a týkala se opravdu pikantní záležitosti. Hledal se pomocník, který by za rovných pět tisíc dolarů odstranil jistou osobu.

Situace byla vážná

magazin.cz
Na podrobnější dotaz obdrželi informace s osobními daty oběti a bylo jasné, že se jedná o vážně míněnou nabídku. Proto neváhali a celou věc předali k prozkoumání policii.

Ta získala další data a rovněž si ověřila vážnost případu. Rozhodla se tedy jednat ještě předtím, než žena nějakého zabijáka skutečně sežene.

Anne Maria Linscott byla postavena před soud, který ji po několikaměsíčním projednávání případu shledal vinnou ve všech bodech obžaloby. Doznala se také k tomu, že se vraždou chtěla zbavit manželky svého milence, který se kvůli ní nejspíše nechtěl nechat rozvést.

Jak by to dopadlo v Čechách?
Americké soudnictví si nebere servítky a podobné případy posuzuje velice vážně. Kdykoliv jde o život, byť nakonec k újmě nikdo nepřijde, jsou ve hře desítky let vězení. Přesvědčila se o tom i žena z Michiganu, jež jich vyfasovala plných třicet.

V Americe byl tím pádem ustaven nový precedens, podle kterého se budou případy tohoto druhu dále posuzovat. Dejte si proto pozor, co kde na internetu píšete.

Kdoví, jak by takový případ dopadl v benevolentní Česku. Obviněná žena by dost možná vyvázla jen s podmínkou a pár hodinami veřejně prospěšných prací.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 63