Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Kuřákům marihuany hrozí impotence

Doktoři zjistili, že konzumenti marihuany mají výrazně vyšší pravděpodobnost, že budou impotentní.

Stále rostoucí číslo teenagerů musí podstoupit léčení impotence, kterou jim způsobilo několikaleté kouření marihuany.

S hašišem, ale bez dětí
Lékaři zaznamenali velký nárůst mladých mužů, kteří vyhledávají odbornou péči s obavou, že budou trpět doživotní impotencí. Dodávají, že většina z nich má minulost zahalenou marihuanovým oparem.

Experti nyní volají po podrobných výzkumech, které by stvrdily propojení hojně užívané měkké drogy s potenciální impotencí.

Neoficiální závěry lékařských analýz a testů ale už teď upozorňují na vyšší pravděpodobnost sexuálních dysfunkcí, nižší hladinu testosteronu a menší chuť na sex u konzumentů marihuany .

Ian Russell, ošetřovatel ve skotském Dumfriesu popisuje situaci na své klinice: „Vidím tu sedmnáctileté kluky se sexuálními poruchami. Začínají kouřit hašiš velmi brzy, někdy už dokonce v deseti letech.“

Pět šest jointů denně
Puberťáků kouří stále více a nezůstává jen u experimentů. Dá se říci, že trendem je vykouření nějakých pěti šesti jointů denně. To může mít opravdu fatální následky na zdraví dotyčného.

Lékaři se obávají, že to nebude dlouho trvat a objeví se vlna teenagerů, kteří budou v hojné míře trpět sexuálními poruchami, jako je například neschopnost erekce.

Ve Velké Británii se navíc v poslední době horečně diskutuje o tom, zda má být konopí či hašiš stále považováno za drogu. Ve světle nových vědeckých náznaků premiér Gordon Brown ubezpečil, že hašiš zůstane klasifikován mezi měkkými drogami a že i proti nim chystá vládá v nejbližších měsících kampaň s cílem přesvědčit mladé, že konzumace takových látek opravdu není nic dobrého – přinejmenším pro zdraví.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 448