Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tapeta Emmy Hack / foto: Emma Hack

Sexy tapety, které dýchají

Desítky hodin překreslovala umělkyně Emma Hack vzory nejrůznějších tapet na nahá těla svůdných dívek. Výsledek je úžasný, tyto 3D lidské tapety by zajisté bleskově zmizely z pultů obchodů.

Pětatřicetiletá Australanka je na poli body-artu skutečně protřelou veteránkou, věnuje se mu již téměř dvacet let. Na těla maluje pro reklamní účely, na výstavách i při speciálních příležitostech jako jsou módní přehlídky či firemní večírky.

magazin.cz

 

O tom, že Emma patří mezi největší body-artová esa na světě, svědčí skutečnost, že je její práce velmi žádaná a na dveře jí ťukají i takoví giganti jako je třeba automobilka Toyota.

 

Začínala na dětských tvářích

A jak to celé začalo? Ještě jako puberťák malovala Emma na dětské tváře při oslavách, aby si vydělala nějaké ty drobné. A chytlo jí to. Při studiu umění se ujistila, že jejím nejoblíbenějším plátnem jsou prostě lidská těla.

magazin.cz

 

Na nápad s malbou tapet na nahá těla přišla před třemi lety na výstavě Florence Broadhurst, populární návrhářky interiérů ve třicátých letech minulého století. „Viděla jsem úžasné tapety a řekla jsem si: to je ono! Ale nakonec to bylo mnohem složitější, než jsem si původně myslela,“ přiznala Emma.

magazin.cz

 

Na nejsložitější malbě strávila devatenáct hodin, většina ostatních zabrala devět hodin. To vyžadovalo velmi trpělivé modelky, ale Emma říká, že s tím byl ten nejmenší problém. „Prakticky každý, kdo někdy viděl mou práci, se mi nabízí s tím, abych na něj malovala. Ale já popravdě nejraději maluji na své přátele. Naštěstí mám krásné kamarádky,“ doplnila.

magazin.cz

 

To ostatně můžete na fotografiích posoudit sami. Více jejích děl naleznete na internetových stránkách Emmy Hack.

Chtěli byste sloužit jako plátno? Nebo byste si troufli malovat?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 299