Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Naháči pro EURO / foto: Reuters

Naháči propagují fotbalové Euro

Stovky Rakušanů se svlékly pro objektiv amerického fotografa Spencera Tunicka, aby mu pózovaly na vídeňském stadiónu, kde se odehraje několik utkání fotbalového Eura. To začíná už za měsíc.

Tunick fotí nahé masy lidí často a rád, nyní si v rakouské metropoli vybral fotbalový stadión Ernsta Happela, aby zároveň pomohl propagaci fotbalového svátku. Dobrovolníci, kteří si ochotně sundali šaty a pózovali, dostali za odměnu volné vstupenky na Euro. Celkem jich bylo 1800.

magazin.cz

 

Na trávníku se fotit nemohlo, ten už by mohl takto těsně před šampionátem utrpět újmu a pořadatelé proto vstup na pažit zakázali. Ostatně, kvalita zdejšího trávníku je velmi důležitá, protože právě zde se 29. června odehraje finále turnaje. Vedle toho se tu bude hrát i dalších šest zápasů letošního Eura, které Rakousko pořádá společně se Švýcarskem.


 

magazin.cz
 

Ochozy stadiónu ale mohl Tunick využít podle libosti, ten tak mezi barevné sedačky rozmístil své „objekty“. „Byla to zábava. Rakousko je velmi konzervativní, ale tohle mu možná pomůže k větší otevřenosti,“ řekl jeden z naháčů Michael, dvacetiletý Rakušan. Celé focení zabralo dvě hodiny.

 
Naháči na ledovci

Tunick je známý i díky svým svérázným kouskům, naposledy například fotil naháče na jednom švýcarském ledovci. Celkem se mu tam svléklo šest set lidí, a to vyžadovalo nejen určitou dávku exhibicionismu, ale i otužilosti. Bylo totiž pouze okolo deseti stupňů nad nulou.

magazin.cz

 

Nejvíce nahých lidí fotil Tunick loni v Mexico City, a to celých 18000, což už vyžadovalo velkou dávku organizace.

magazin.cz

 

Po Vídni se chystá americký fotograf do irských měst Corku a Dublinu. Doma v Americe totiž nemá příliš na růžích ustláno a jen velmi těžce získává příslušná povolení. „Moje práce je trochu na hraně a je velmi obtížné získat pro ni v USA souhlas,“ říká Tunick. 

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 137