Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Fakír na střepech / foto: Archiv

Nová dieta: 10 dní na střepech

Český fakír Petr Fiedor je pořádný blázen. S holými zády si ustlal na posteli plné skleněných střepů a takto vydržel nevídaných deset dnů a několik minut k tomu. Zhubl díky tomu 12 kilo.

Ovšem takto drasticky ubírat na váze nemusíte. Fiedor je tak trochu z jiného těsta. Posuďte sami. Natáhnul se 29. dubna, zvedl se zase až v pátek 9. května. Při pokusu vůbec nic nejedl, ale ani to mu nestačilo. Po 7 dnech přestal pít, mluvit, zavázal si oči a zacpal uši. S okolím komunikoval pouze pomocí posunků, gest či psaných hesel.

 

Po celou dobu pokusu byl rekordman připoután na fakírské lůžko takovým způsobem, aby byla kontrola, že svými zády "neopustil" střepy a přitom mu jeho přikurtování umožňovalo relativní volnost pro potřeby otočení se na bok, vykonání potřeby apod.

magazin.cz

 

Aby se fakír vůbec dožil konce pokusu, museli se do věci zapojit i doktoři. Fakíra napojili na přístroje, které sledovaly jeho tělesné funkce. Záznam všech údajů (průběžně ukládaných do počítače) bude později využit pro vědecké účely.

Když se v pátek po deseti dnech fakír vzpřímil a odpojil od přístrojů, čekala ho ještě hodinová aklimatizace. Pak už si mohl oddechnout. Vše se podařilo, nový český rekord je na světě. Navíc si ještě upravil váhu. Před pokusem vážil přes metrák, přesněji 105 kg, po skončení pokusu už „jen“ 93 kg.

Co bylo na pokusu nejtěžší?
Jestli si myslíte, že nejhorší byly pro fakíra žízeň či hlad, jste na omylu. Nejvíc mu prý chyběly cigarety. Normálně jich totiž vytáhne i 50 za den, a tak deset dní bez nikotinu pro něj byl malý osobáček.

Je to šílenec
Deset dní na skleněných střepech je jen jeden z fakírových šílených pokusů. Postel ze střepů už si vyzkoušel mnohokrát. Před pěti lety ke střepům přidal i připínáčky, rybářské háčky a žiletky a nechal na sebe stoupnout 7 lidí o celkové hmotnosti 563,6 kg.

 

Tenhle chlapík má prostě trochu posunutý práh bolestivosti. Nikdo se zdravým rozumem by to, co on, zkoušet neměl. Většinu jeho pokusů by totiž normální smrtelníci nejspíše ani nepřežili.

Chlap stojící na krku a plivání plamenů
Před dvěma lety si šílený fakír vymyslel další disciplínu. Základ jako vždy - leh na posteli ze střepů a jiných ostrých předmětů. Ale k tomu novinka - na krk mu plnou vahou stoupl dvaasedmdesátikilový chlap. Fakír to celé vydržel skoro 50 sekund. Pak už měl zátěže po krk. Doslova…

 

Když si chce Petr Fiedor odpočinout, plive ohnivé plameny. A když chce i v téhle disciplíně získat rekord, vyplivne jich během pouhých tří minut 232.

Obracení řízků holýma rukama v rozpáleném oleji
Mít šíleného fakíra za manžela, to asi není legrace. Žena si nikdy nemůže být jistá, zda se jí muž vcelku a v pořádku vrátí domů. Ale v kuchyni je to hotový poklad. Dokáže totiž neuvěřitelně rychle obracet řízky a navíc holýma rukama. V průběhu necelých sedmi minut jich při pokusu o jiný rekord obrátil 36 za sebou.

 

Smažení proběhlo až do konečné úpravy na pánvičce plné rozpáleného oleje. Samozřejmě bez použití jakýchkoli ochranných pomůcek. To by z toho fakír snad ani neměl radost.

Hořící pepo místo svačinky
Když už víte o některých jeho rekordech, nepřekvapí vás ani ten následující. Je ze stejného ranku sebevražedných pokusů. Před pěti lety si dal Petr Fiedor do pusy hořící kostku pevného podpalovače zvaného "PEPO" a udržel ho v ústech skoro 27 sekund.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 145